Futbolo festivalis Bradesiai 2024. Antra dalis - pasirengimas

2024 07 21

 Po to kai buvo gautas projekto patvirtinimas laukė kiti darbai. Rėmėjų paieška vienas iš jų. Tų pinigėlių kuriuos skyrė Rokiškio savivaldybė natūralu, kad neužteko. Vienu pagrindinių partnerių ir rėmėjų tapo Utenos apskrities futbolo federacija. LFF dėja, bet renginiu labai nesusidomėjo. Iš privačių įmonių festivalį parėmė UAB Egrena, UAB Duguva, UAB Donėjus. Akvilė tapo tenginio vandeniu. Buvo ir daugiau draugų ir rėmėjų kurie kuo galėjo tuo prisidėjo. Visiems parėmusiems festivalį klubo vardu didžiulis AČIŪ ir asmeniškai AČIŪ Modestui Karteniui.

 Rengiant programą dėmesį skyrėme ne tik žaidėjams, bet ir žiūrovams. Viena įdomesnių pramogų turėjo tapti burbulų futbolas kurio gyvai nebuvo tekę matyti. Porų tinkliniui buvo sutvarkyta tinklinio aikštelė, vaikų pramogoms skirtas batutas. Visiems besidomintiems buvo galimybė išbandyti kornholą. Na ir aišku pramogos kurias siūlė pati poilsiavietė: irklentės, baidarės, vandens dviratis.

 Planuodami futbolo varžybas norėjome, kad jos pasibaigtų sutemus ir būtų žaidžiama prie dirbtinio apšvietimo. Reikėjo tą apšvietimą išbandyti pasižiūrėti kaip jis veikia. Čia Mindaugui teko ryžtis pakilti prie vieno šviestuvo, kad jį tinkamai sutvarkyti. Laimė kelionė "į kosmosą" baigėsi sekmingai ir įjungus visas 4 lempas tapo aišku, kad sutemus aikštelė yra apšviesta ir futbolo varžybas bus galima vykdyti. Klausimų kėlė vienas aikštelės kampas kur pastovai laikosi vanduo. Šios problemos įveikti negalėjome nes toje vietoje trykšta šaltinis, o stadionas juk randasi keliolika metrų nuo ežero pakrantės.

 Su Alhemikais suderinome pagrindinės palapinės buvo vietą, bei kitas lokacijas. Beliko sulaukti liepos 13.