Futbolo festivalis Bradesiai 2024. Pirma dalis idėjos atsiradimas

2024 07 15

 Idėja surengti futbolo varžybas Bradesių poilsiavietėje kirbėjo seniai. Paskutiniai du projektai tai klubo 15 metų gimtadienis ir bendruomenės šventė vasarą sulaukė nemažo pasisekimo. Taigi kada jeigu ne vasarą ir gamtoje gali būti geresnė galimybė visiems susiburti. Prie idėjos greit prisijungė Mindaugas. Kadangi buvo noras ne vien žaisti futbolą bet turėti ir daugiau veiklų, prie idėjos su noru prisijungė Dovydas iš Alchemikų. Taigi turėjom 3 žmonių komandą kuri ėmėsi spresti visus su renginio organizacija susijusius klausimus. Vėliau patarimais prisidėjo Justas, bei realia pagalba Modestas.

 Pirmas uždavinys buvo paruošti projektą ir kreiptis į savivaldybę dėl finansavimo. Dėl datos sutarėme labai greitai, liepos 13 diena pats vidurvasaris. Teko prašyti, kad zarasiškiai tą dieną nedarytų savo futbolo šventės kuri buvo perkelta į birželio mėn., kad nesidubliuotų du renginiai tame pačiame krašte. Projekto rengimas užtruko apie mėnesį laiko. Sutarėme dėl pavadinimo. Žodis festivalis reiškė, kad tai bus ne tik sporto, bet ir muzikos renginys. Bradesiai - taip vadinasi kaimas kuriame įsikūrusi poilsiavietė. Daugelis ypač vyresnių žmonių šiai vietai turi nemažai sentimentų. Kažkad teko čia būti su vaikų stovykla, kuri kurdavosi buvusiame mokyklos pastate. Čia vykdavo Rokiškio mokyklų mokytojų sąskrydžiai, žodžiu vieta žinoma.  Prieš 10 metų mokyklos pastatas apdegė, o įvykdžius projektą šalia ežero buvo įrengta poilsiavietė su futbolo aikštele ir su dirbtiniu apšvietimu. Bet iki pat 2024 m. čia nebuvo vykę jokios varžybos. Taigi mūsų festivalis tai tuo pačiu ir futbolo aikštelės atidarymo šventė. Šiuo metu poisliavietę prižiūri Rokiškio TIC. Vasarą čia atvyksta poilsiautojai su kemperiais, ar šiaip apsistoja pakeliaiviai.

 Projekto rašymui buvo skiriamas ypač didelis dėmesys juk nuo jo sėkmės priklausė ir tolimesnė pairengimo eiga. Parašius projektą jis buvo derinamas su geriausias šios srities specialistais ir tik tada teikiamas savivaldybei. Pagrįstai tikėjomės gauti maksimalų finansavimą, bet nepavyko keli projektai pasirodė esantys geresni ir svarbesni. Tik vėliau sužinojome, kad vienas projektų komisijos narys specialiai kaišiojo pagalius į ratus. Dėl suprantamų priežasčių pavardės neminėsim, bet kas domisi Rokiškio sportu ir taip supras. Taigi gavus, kad ir mažesnį negu tikėjomės finasavimą darbus judinome toliau. Remėjų paieška, renginio veiklų planavimas. Tai vyko balandžio mėnesį. Laukė įtemptų darbų laikotarpis.