2023 m. futbolo sezono finišas

2023 12 07

 Artėja 2023 m. futbolo sezono finišas. Apibendrinant galima teigti, kad futbolo Rokiškyje kas met mažiau. Mažėja varžybų skiačius, mažėja susidomėjimas.

 Kalbant apie mūsų klubo veiklas ir pasiekimus tai vieni niūresnių metų per visą istoriją. 

 Pradėkime nuo salės futbolo pirmenybių. Tradiciškai jas pradedame prieš naujuosisu metus, o baigiame jau pavasarį. Praėjusių metų sezone kaip ir kelis ankstesnius metus salės futbolo varžybų Rokiškyje praktiškai neturime išskyrus vaikų varžybas. dar karantino metu salės futbolas persikelė į Molėtus. ne išimtis ir 2022/2023 m. UAFF pirmenybėse dalyvavo 5 komandos kurios sužaidė po 8 susitikimus po jų paaiškėjo pirmenybių nugalėtojai. Pirmą vietą iškovojo Visagino Inter-veteranai, antri likome mes. Mūsų komandą tempė tos pačios pajėgos kaip ir anksčiau plius prisijungė patyręs salės futbolo vilkas Mindaugas Jakštas. Bandėm varžytis su Visaginu dėl I vietos, bet teko užleisti pirmą vietą jiems.

 Mūsų klubo komada dalyvavo ir tradiciniame Zarasų salės futbolo varžybų turnyre. Čia sekėsi irgi neblogai užėmėme 3 vietą tarp 5 komandų.

 Senjorų komandos jau kuris laikas neturime tai gi mūsų veteranai dalyvauja kitų komandų dažniausiai Kupiškio FC Narjanta gretose.

 Vasaros sezoną pasitikome su nerimu, nes Utenos apskrityje norą žaisti pareiškė tik 3 komandos. teko jungtis prie Panevėžio apskrities kur susirinko tik 6 komandos į pirmenybes 8 prieš 8. Labai didelių vilčių puoselėti neteko, nes aišku buvo, kad pajėgiausių žaidėjų neturėsime.

 Per 10 varžybų iškovojome 5 taškus. Viena pergalė ir 2 lygiosios. Džiugina bent tai, kad pergalė pasiekta prieš pirmenybių nugalėtojus Atomo futbolininkus varžybose kuriose jiems reikėjo laimėti kovoje dėl 1 vietos. Laimėjome atsilikdami 2 įvarčiais taigi parodėme ir tai jog kai labai norim galim rodyti charakterį. tame pačiame ture dar žaisdami mažumoje sugebėjome iškovoti tašką. Taigi turnyro pabaiga buvo pakankamai pozityvi. Galutinėje įskaitoje likome paskutiniai ko gero pirmą kartą klubo istorijoje. 

 Varžybose daugiausiai rėmėmės jaunimu. iš patyrusių žaidėjų dalyvavo tik vienas kitas.

 Vasarą Rokiškyje vyko futbolo turnyras 5 prieš 5 jį laimėjo jaunimas susibūręs į komandą "Edmos šaika".

 Na ir sezono pabaigoje atskriejo džiugi žinia, kad du vaikinai iš Rokiškio buvo pakviesti į salės futbolo rinktinės U19 stovyklą. Galbūt kitamet jiems pavyks joje įsitvirtinti, o tai būtų be abejonės istorinis įvykis. 

 Matas Baltakys ir Danielius Mikalkėnas