2022 m. sezono apžvalga

2022 11 23
1. Kadangi turime net kelias komandas žaidžiančias įvairiose lygose, gal galima būtų trumpai apie kiekvieną atskirai?
Kaip sekėsi sezonas, kas buvo pasiekta? Gal buvo kokių įsimintinų varžybų?
Komandos kurios dalyvavo 2022 m. pirmenybėse buvo penkios. Rokiškio vaikų futbolo komanda FMK
Lituanica U 11 dalyvavo Utenos apskrities pirmenybėse kur varžėsi su aplinkinių rajonų ir miestų
komandomis. Kadangi pas mus pirmenybės vyksta ruduo – pavasaris sistema tai žaidėme su varžovais du sykius. Labai aukštų vietų nepasiekėme. Sakyčiau buvome vidutiniokais. Šios komandos lyderis Adas Matešiūnas. FMK Lituanika U 15 komandai sekėsi kur kas geriau patyrę tik vieną nesėkmę visų pirmenybių metu iškovojome I vietą. Įdomus faktas, kad varžybų tvarkaraštis buvo sudarytas taip jog šikomanda nesužaidė nei vienerių varžybų Rokiškyje, bet tai nesutrukdė tapti nugalėtojais. Šį rudenį suFMK Lituanika U15 komanda dalyvavome futbolo turnyre Biržuose kur varžėmės su Biržų, Pasvalio Pakruojo, Akmenės komandomis ir irgi tapome turnyro nugalėtojais. Taigi galima sakyti jog rezultatų prasme tai didžiausi pasiekimai šiais metais. Šios komandos lyderiai Karolis Zizas ir Einaras Rakūnas.
 Rokiškio „Entuziastų“ komanda žaidė Utenos apskrities futbolo pirmenybėse 8 prieš 8. Turnyrą pradėjo4 komandos, o baigė tik 3. Taigi Entuziastų užimta 3 vieta kaip ir prizinė, tačiau tik iš 3 dalyvavusių.
 Rokiškio futbolo klubo komanda varžėsi LFF III lygos pirmenybėse. Panevėžio regiono komandų tarpe iš7 dalyvavusių užėmėm 5 vietą. Priminsiu, kad pernai analogiškose varžybose buvome treti.
Južintų „Elniaragio“ moterų futbolo komanda varžėsi regioninėse Utenos apskrities pirmenybėse ir tarp prizininkų nepateko. Taigi praėjusių metų rezultato pakartoti nepavyko.
 
 2. Apskritai, kaip galima būtų vertinti šių metų Rokiškio futbolo sezoną? Ar tai vienas geresnių per pastaruosius metus? Kokį pažymį parašytumėt?
Kaip matyti iš rezultatų tai tikrai ne pats geriausias sezonas. Sakyčiau vienas prastesnių ir ne tik rezultatų prasme. Pažymys iš 10 parašyčiau 5.
 
3.Gal išskirtumėte ir kelis žaidėjus kurie šį sezoną rodė labai gerą formą? Ar smarkiai patobulėjo?
Labai būtų sunku kažką išskirti, nes buvo daug įvairių aplinkybių kurios trukdė siekti geresnių rezultatų. Visų pirma sezono pradžioje 3 pagrindinės sudėties žaidėjai patyrė traumas ir negalėjo mums padėti metu. Pavyzdžiui Lukas Čeikauskas sužaidė tik 2 varžybas ir abejose pasiekė po įvartį. Tikėjomės, kad jaunimas užkamšys atsiradusias spragas tačiau taip neįvyko. Iš visų jaunesnių žaidėjų išskirčiau tiktai du Danielių Mikalkėną ir Matą Baltakį kurie rodė didžiausią norą ir užsidegimą. Visi kiti žaidėjai buvo tie kurie jau ne vienerius metus atstovauja Rokiškį. Turbūt optimaliausia forma pasižymėjo Renatas Giriūnas tapęs šių metų komandos lyderiu.
 
 4.O apskritai, jei kalbant apie Rokiškio publiką, ar turime pakankamai žmonių kurie domisi šia sporto šaka Rokiškyje?
Publika jau daug metų išlieka ta pati tai nuo 30 iki 40 pastovių žiūrovų kartais jų būna daugiau kartais
mažiau. Varžybų ateina pasižiūrėti draugai, artimieji. Yra keletas fanatų kurie nepraleidžia nei vienerių
varžybų. Susidomėjimas galėtų būti ir didesnis, tačiau prasta varžybų organizacija nuvilia ir tuos pačius. Pasvalio komandos šiais metais Rokiškyje taip ir nesulaukėme, nors buvome nusiteikę žaisti su jais net 3 kartus.
 
  5.Gal žinomi kokie ateities planai ar siekiai? Gal yra kažkas ką reikėtų pakeisti Rokiškio futbolo „scenoje“?
 Aišku reikėtų keisti ne tik Rokiškio, bet ir visos Lietuvos futbolo reikaluose, nes padėtis kalbant apie
rezultatus yra apgailėtina. Čia ne tik, kad nacionalinė rinktinė nepasiekia jokių rezultatų, bet ir jaunimo
rinktinės yra dugne. Tai reiškia, kad ir toliau bus liūdni reikalai.
Per pastaruosius metus neblogai susipažinau su Utenos regiono futbolo situacija, o ji tikrai nėra
džiuginanti. Kol kas pozityviau atrodo Utenos „Utenio“ reikalai. Jų pasirinkta veiklos programa yra
logiška ir perspektyvi. Neatsitiktinai penki FMK Lituanica U 11 komandos žaidėjai nuo šio rudens pradėjo važinėti į treniruotes Utenoje. Utenos „Utenį“ remia Utenos savivaldybė jų klubas pagal turimas lėšas galėtų dalyvauti Lietuvos A lygoje. Atsigauna Visagino futbolas atėjus Baltijos futbolo akademijai.
 Kalbant apie situaciją Rokiškyje čia futbolas laikosi tik ant pavienių žmonių entuziazmo. Vaikų futbolasfinansuojamas didžiąja dalimi tėvelių pinigais. Vien tik už keliones į varžybas FMK Lituanika tėvai sumokėjo apie 200 eurų už kiekvieną vaiką, o kur dar visokios kitos išlaidos. Rokiškio futbolo klubas irgi gyvena dėka rėmėjų, nes savivaldybės parama labiau simbolinė.
 Ateities planai labai migloti. Už suaugusiųjų komandą žaidžia 80 procentų žaidėjų kurie šiuo metu
negyvena Rokiškyje. Čia liko tik vaikai ir veteranai. Prisikviesti atvykti kas savaitgalį į varžybas žaidėjus kuo toliau tuo sudėtingiau.
 Tikiu, kad situacija pasikeis renovavus sporto mokyklos stadioną, nes sukišti „milijonus“ dar sykį neaišku kam būtų didžiulė klaida. Bent jau Anykščiuose, Utenoje renovavus stadionus reikalai su futbolu pajudėjo.