Pagaliau startavo vasaros futbolo sezonas

2022 06 12

 Po ilgų atidėliojimų ir nesusipratimų pagaliau startavo 2022 m. vasaros futbolo sezonas. Tai jau 16 vasaros futbolo sezonas kuriame dalyvauja Rokiškio FK vyrų futbolo komanda. Kol kas visi sezonai praleisti LFF III lygos pirmenybėse. Prieš 16 metų pradėjome varžybas Panevėžio apskrities pirmenybėse po to buvo dalis sezonų Utenos apskrities pirmenybėse, dabar nuo 2019 m. vėl žaidžiame PAFF organizuojamose varžybose. 

 Prieš šį sezoną buvo visokių minčių dėl dalyvavimo. Praktiškai Rokiškyje beveik nebeliko pagrindinės sudėties žaidėjų. Daug kas pasklido po Lietuvos miestus kur atstovauja įvairioms komandoms, kas SFL, kas Studentų lygoje ir t.t. Tik daugelio pagrindinių žaidėjų pažadas, kad tikrai susirinksim ir, kad norim dalyvauti leido įžengti į šį kol kas sunkiai besiklostantį sezoną.

 Komandos sudėtis iš esmės nepasikeitė lyginant su praėjusiais metais. Branduolys išlieka tas pats. Vartuose Mutis ir jo dubleris Ernestas. Gynėjų grandį sudaro anykštėnas Modestas kartu su rokiškėnais Mindaugu, Deivydu, Tomu, Haroldu. Kiek galės padės veteranai Gedvė ir Liudas. Bandysim ir naują veidą 15 metų Karolį. 

 Saugų grandyje tikimės matyti Andrių iš Anykščių drauge su Aliku, Renatu, Vaidu ir Luku rungtyniaujant startinėje sudėtyje. Kraštuose žais jaunimas Danielius, Lukas Sirvydis ir dar kas nors. Puolėjai Laurynas, Marius. Galbūt prisijungs kas nors iš jaunimo nors kol kas ypatingo noro nerodo.

 Pirmosios varžybos turėjo būti namie su Pasvaliu, bet jie neatvyko. Todėl praėjusį šeštadienį keliavom į Ukmergę kur susitikome su šio miesto UKmerė C komanda kuri sudaryta vietinio jaunimo pagrindu. Varžybas laimėjome 3-1, bet reikalų buvo kol kas paėmėme varžovus patirtimi. Pelnėme du greitus lenguvus įvarčius po to taip pat lengvai prasileidome. Visą antrą kėlinį tampėmės ir tik rungtynių pabaigoje pelnėme įvartį kuris viską sustaė į savas vietas. Mūsų gretose pasižymėjo Renatas - 2 sykius ir Lukas Čeikauskas. Varžybos kaip ir nieko neparodė klausimų liko daugiau negu atsakymų. Viską kas nepavyko nurašėme ant startinio nesusižaidimo.

 Praėjusį penktadienį Rokiškyje laukė kur kas rimtesnis varžovas Panevėžio "Atomas". Daug kas iš sirgalių iki pat pabaigos netikėjo, kad varžovai atvažiuos, nes keletą pastarųjų metų Atomas Rokiškyje taip ir nepasirodė. Varžybas nutarėme pradėti ta sudėtimi kuri žaidė Ukmergėje. Kai kurie mūsiškai atvyko į mačą tik prieš pat jam prasidedant. Mačas mums prasidėjo labai nesėkmingai. Jau viena pirmų varžovų atakų vos nesibaigė įvarčiu laimei iš arti varžovas nepataikė į vartus. Vis tik  baudos smūgis į mūsų vartus virto įvarčiu gražuoliu į viršutinį vartų kampą. Dar po kurio laiko neišsirinkome žaidėjų po kampinio ir gavome antrą. Po akimirkos 3. Šlubuoja komunikacija tarp gynėjų ir vartininko. Žaisti dar buvo likę daug. Po kampinio prie varžovų vartų Rionkė sušvelnina iki 1-3. Stengiamės aštrinti, bet puolime trūksta žmogaus galinčio išspręsti reikalus individualiu meistriškumu. Kėlinio pabaigoje vėl praleidžiam kontrą ir 1-4.  

 Antrame kėlinyje įvedam šiokių tokių permainų Rionkė vėl tikslus ir 2-4. Visą antrą kėlinį bandėm spausti varžovus ypač daug "juodo" darbo atliko Andrius, tačiau aštrumo ir vėl trūko kūrėme pusproges, bet ne daugiau. kai tapo aišku, kad nebeatsilošim prasileidome dar vieną.

 Šios varžybos parodė, kad kol kas susižaidimo trūksta ir prireiks laiko kol vėl sustyguosim gretas. Trūksta komunikacijos tarp žaidėjų, o šito be bendrų treniruočių nepasieksime. Skiriasi žaidėjų lygis vieni turi patirties daug kiti žengia pirmuosius žingsnius. Varžovai tuo tarpu atrodo sustiprėję tiek Dembava, tiek Orfa (Ekranas B), tiek Širvėna. Aišku, kad šis sezonas bus daug sudėtingesnis negu praėjęs.