Po nedidelės pertraukos atsinaujino pirmenybės

2021 08 19

 Vasaros pauzė baigėsi ir LFF III lygos komandos atnaujino pirmenybes. Rokiškio FK vyko į Panevėžį žaisti su pirmenybių naujokais ir išsišokėliais FK Dembava. Dembava tai Panevėžio priemestis su 2500 gyventojų. 2020 m. vietinis futbolo entuziastas Saulius įkūrė futbolo klubą. Aišku tikrų dembaviečių čia turbūt nedaug. Prieš pirmenybes atrodė, kad tai gali būti silpniausia komanda, tačiau jau pirmos varžybos Rokiškyje parodė, kad taip nebus. Komanda su kuria žaidėme praėjusį penktadienį atsinaujino dar bent 80 proc. lyginant su rungtynėmis Rokiškyje. Bene didžiauisia "naujovė" du juodaodžiai žaidėjai iš Nigerijos. Jie buvo kviesti žaisti už Ekraną I lygoje bet Ekranui negavus licenzijos tapo nebereikalingi. Juos priglaudė FK Dembava. Čia jie tapo pagrindine smogiamąja komandos galia.

 Varžybas šeimininkai pradėjo labai veržliai ir aktyviai. Mūsų gynyba braškėjo ypač kairysis flangas. Greitakojis afrikietis tiesiog siautėjo. Buvo labai panašu, kad prasileisime. Tačiau fortūna buvo mūsų pusėje kelis sykius gelbėjo Mutis. Kėlinio viduryje apsiraminome ir žaidmas apsilygino. Pavyko susikurti keletą pusprogių. Paaiškėjo, kad šeimininkams visgi trūksta meistriškumo tiksliai užbaigti atakas.

 Antrame kėlinyje kažkiek kartojosi pirmo kėlinio scenarijus. Varžovai vėl jį pradėjo labai aktyviai, tačiau to startinio jaudulio jau nebebuvo mūsų žaidėjų galvose ir kojose. Visgi jie turėjo šimtaprocentinę progą mus nubausti, bet nepasinaudojo. Mūsų atakos gal labiau kontatakos buvo daug labiau pavojingos negu pirmame kėlininyje. Turėjo progą Renatas, mažasis Lukas, o Aliko smūgį atrėmė vibstas. Likus žaisti 15 min. prasileidome. Aštrų skersą perdavimą į mūsų baudos aikštelę "uždarė" vienas iš šeimininkų legionierių. FK Dembava pasiekė savo jų teritorinė ir žaidybinė persvara davė rezultatą. O ką mes? Laiko likę apie 15 minučių, tačiau daug jėgu atidavus ginantis reikėjo persilaužti. Tokios savybės anksčiau mes nelabai turėjome buvo daug varžybų kai atsilošti nebesugebėdavome. Tačiau dabartinė komanda jau kitokia, labiau subrendusi ir labiau pasitikinti savo jėgomis. Ir tą momentą susikūrėme Renatas gavo kamuolį vienas prieš vartininką, kampas buvo aštrokas ir vartininkas išėjo į priekį ir ........proga liko neišnaudota. Atrodė viskas geresnių progų nebus. Tiksint paskutinei minutei Laurynui pavyko išprovokuoti varžovo klaidą gynyboje ir stipriai praskersuoti į baudos aikštelę čia iš gynybos grandies "atbildėjęs" Modė Kartenis savu stiliumi su visu gynėju įnešė kamuolį į vartus. 1-1 per likusį laiką jau niekas nebepasikeitė. 

 Rokiškio FK sužaidė ko gero solidžiausias varžybas po sugįžimo į didijį futbolą. Teko kovoti su tikrai labai motyvuotu ir pajėgiu varžovu. Po varžybų su Meistru diskutavome, kad šios lygiosios prilygsta pergalei.

 Dar viena gera žinia atkeliavo naujos aprangos. Tik jų debiuto teks palaukti kadangi FK Dembava irgi pakeitė savo aprangas tai mes žaidėme su senosiomis. 

 Šį savaitgalį planuotų varžybų nebus nes 3 metus iš eilės Atomo komanda negali atvykti į Rokiškį taip kaip numatyta tvarkaraštyje. No comments.

 P.s. FK Dembava facebook puslapyje turėtų būti įkelta varžybų video.