Lauko sezono finišas I dalis

2020 11 03

 Už lango lapkritis. Žinia, kad laikas iš lauko keliauti į sporto salę. Taigi pats metas prisiminti kas ir kaip vyko šiais besibaigiančiais 2020 metais. 

 Pradėsime nuo pagrindinės komandos varžybų. Antri metai be didžiojo futbolo prabėgo ir šiemet varžėmės PAFF pirmenybėse 8 prieš 8. Du mūsų žaidėjai Alikas ir Lukas buvo pakviesti prisijungti prie Anykščių komandos kuri debiutavo SFL pirmenybėse. Vėliau prie jų prisijungė ir Mutis. Tai tapo problema, nes buvo saviatgalių kai šie žmonės turėjo po 3 varžybas. Laimei kaip ir viską pavyko suderinti ir daugelyje varžybų turėjome daugiau mažiau optimalią sudėtį. Iš Anykščių gavome vieną žaidėją Andrių kuris irgi sudalyvavo daugelyje varžybų. Apie tai kaip mums sekėsi turbūt galima palyginti su praėjusiais metais. Tada papuolėme tarp penkių pirmų komandų, bet nieko gero finaliniame etape nenuveikėme. Dabar tarp 12 komandų likome 7 ir galutinėje rikiuotėje 7 -ti. Skirtumas tas, kad B pogrupyje irgi buvo išskiriamas pirmas trejetas.

 Kas sutrukdė pakilti aukščiau? Pirmame rate nepavyko varžybos su Pasvaliu ir Panevėžio FA 19. Jeigu Pasvalį būtume nugalėje mes, o ne jie būtų pirmame šešetuke. Iškovojome netikėtą pergalę prieš Biržus ir lygiąsias su FK 2000. Paskutinėse varžybose reikėjo įveikti Atomą, bet nepasisekė. Neišnaudojome savų šansų, o varžovai klaidų nedovanojo. Antrame etape nesužaidėme nei vienų varžybų Rokiškyje ir tai yra apgailėtina, bet apie tai vėliau. Svarbiausiose II etapo varžybose kurios turėjo vykti Rokiškyje Panevėžio FA 19 nepasirodė tuo mums padovanojo iš esmės pirmą vietą B pogrupyje. 

 Kas gi buvo tie mūsų žaidėjai šiais metais. Vartuose turėjome Mutį ir Ernestą. Daugiau varžybų sužaidė Mutis. Gynybos centre patikimai sužaidė veteranas Gedvė dar prišaudęs ir įvarčių galima įvardinti, kaip kapitono "renesansas' šiais metais įvyko. Jį keitė arba Modestas arba Tomas. Kairėje pusėje gynyboje įsitvirtino Rokas nustumdamas į antrą planą Liudą ir Ugnių. Dešinėje pusėje irgi turėjome tris pasirinkimus: Deividas, Erne ir Tomas. Praleidome 28 įvarčius per 13 varžybų šiek tiek daugiau negu po 2 įvarčius per varžybas, tai vidutiniškas rezultatas.

 Saugų ir puolėjų grandis. Vidurys priklausė 3 žmonėms Andrius, Vaidas, Alikas. Kairėje sauguose žaidė Lukas jį keitė Haris. Dešinėje pusėje turėjome daugiau variantų kaip ir puolime kur dominavo Laurynas, Marius arba Modestas. Per 13 varžybų pasiekti 22 įvarčiai. Arba mažiau negu 2 įvarčiai per turnyrą tai tikrai žemas rezultatas ir progų realizaciją ir toliau išlieka mūsų komandos Achilo kulnu. Po 4 įvarčius pelnė Gedvė ir Laurynas.

 Iš naujų žaidėjų galima išskirti prisijungusį 16 metų Eriką Matešiūną visi kiti kaip ir tie patys. 

 Visą turnyrą lydėjo vienokie ar kitokie organizaciniai nesklandumai. Jau nuo pirmo turo tvarkaraštis pradėjo byrėti. Po to sekė komandų neatvykimai, problemos su vartais su teisėjais ir t.t. visa tai liudija, kad mėgėjų futbolas nelabai kam rūpi. Norint sukurti stiprų nacionalinį futbolą visus renginius privaloma organizuoti atsakingai nesvarbu kokie jie vaikų, moterų ar mėgėjų manykm, kad iš klaidų bus padarytos išvados ir kitų metų turnyras praeis sklandžiau.