Baigėsi 2019 m.

2020 01 02

 Tradiciškai metus užbaigia "Kalėdinė taurė". Gal šį sykį kiek neįprastos datos pats tarpušventis, tačiau daugumai ir tinkamas laikas nes visos varžybos daro pertrauką šiuo metu. Iki pat varžybų pradžios buvo neaišku kiek susrinks komandų, nes Biržų "Širvėna" prisijungti nutarė tik varžybų išvakarėse. Varžybų formatas išlieka toks pat jau daugelį metų taigi susirinkus 6 komandoms laukė 15 varžybų maratonas 7 varžybos šeštadienį ir 8 varžybos sekmadienį.

 Pirmieji į kovą stojo rokiškėnai FC Tornado ir "Viltis". Nors rezultatas ir neatspindi, bet "Viltis" įrodė savo pranašumą. Tik tiksint paskutinei minutei Tornado sušvelnino santykį iki 2-3, tačiau paskutinis žodis priklausė "Vilčiai" 4-2. Antrieji į kovą stojo SK Entuziastai ir "Sena šaika". Įtemptas mačas baigėsi lygiosiomis 1-1 vienintelėmis šiame turnyre. Į sekančias varžybas jau atvyko Kupiškio FC Narjanta atsivežusi ko gero "žvaigždžių sudėtį". Rokiškio FC Tornado šansų neturėjo nusileista 2-7. Rokiškėnų derbyje "Viltis" nugalėjo "Seną šaiką" 6-4. Kupiškio FC Narjanta 5-0 sudorojo SK Entuziastus. Į paskutines dienos varžybas atskubėjo biržiečiai. Jiems varžybos nesiklostė sėkmingai iš pradžių 3-6 nusileista "Vilčiai" o po to atkakliame mūšyje 5-6 FC Narjantai. Taigi po pirmos dienos buvo aišku, kad dėl nugalėtojų vardo susikaus Rokiškio "Viltis" ir Kupiškio FC Narjanta pirmą dieną pasiėmusios po 9 taškus.

 Sekmadienio rytas padovanojo pirmą pergalę FC Tornado gan vangiai rungtyniavę "Senos šaikos" žaidėjai taip ir "neatsibudo", todėl pralaimėjo jauniausiai turnyro komandai 2-4. SK Entuziastų ir "Širvenos" dvikova tapo principine, nes abi komandos pretendavo į 3 vietą. Biržų "Širvenai" pavyko įrodyti minimalų pranašumą 4-3. Lemiamoje dvikovoje susikovė "Viltis" ir FC Narjanta. "Viltis" sužaidė ramiau užtikrinčiau ir protingiau. Ji turėjo super vartininką ir super puolėją šiose varžybose, taigi namų aikštę "Vilčiai" pavyko apginti ir iškovoti lemtingą pergalę 3-1. Toliau intriga liko dėl 3 vietos į kurią pretendavo visos likusios komandos. Širvėna sutriuškino FC Tornado 10-2. FC Narjanta taip ir neatsigavo, bei nusileido "Senai šaikai" 5-7. Entuziastai nepasipriešino "Vilčiai" 0-7. "Senos šaikos" ir biržiečių dvikovoje buvo nulemtas 3 vietos likimas. "Širvėna" atrodė šviežesnė, užtikrintesnė ir pelnytai laimėjo 6-1. Paskutinėse varžybose sprendėsi 4 vietos likimas. FC Tornado kiek netikėtai 6-1 nugalėjo SK Entuziasus ir užėmė sau aukštą 4 vietą.

 Po varžybų vyko apdovanojimai ir geriausių žaidėjų paskelbimas:

Geriausias vartininkas - R. Smalstys (FC Tornado)

Geriausias gynėjas - V. Bulovas (Sena šaika)

Geriausias puolėjas - R. Greičiūnas (FC Narjanta)
 
Gražiausias įvartis - L. Kulbis (Širvėna)
 
Geriausias jaunas žaidėjas iki 18 m. - E. Matešiūnas (Viltis)
 
Turnyro MVP - G. Repšas  (Viltis)
 
Apie komandas žvilgsnis iš šalies
 
SK Entuziastai. 
Jiems reikia dėkoti vien už tai, kad visada dalyvauja. Dalis žmonių salės futbolą nelabai ir žaidžia. Ateina tas metas kai vien kovingumo nebeužtenka. Reikėtų atjauninti komandą įlieti "šviežio kraujo". Klausimas kur to jaunimo šiais nelengvais laikais gauti ir ar tas jaunimas pritaps prie susigyvenusio kolektyvo. 
 
Sena šaika.
Šiaip užbaigė gerus jiems metus iškovotos reikšmingos pergalės lauko futbole. Pritrūko Rionkės ir jėgų visų varžybų metu. Irgi reikalingas pastiprinimas naujais žaidėjais, bet lyg ir nėra didelio noro nežinomus žmones pritraukti. Prognozuoju nelengvą metą šiai komandai ateityje jeigu niekas nesikeis.
 
FC Tornado 
Užimta vieta džiugina ko nepasakysi apie turinį. Problema ta pati realiai sportuoja tik keletas žmonių kiti kada ne kada. Jaunimas vis dar nesupranta, kad pats savaime žodis "noriu" nieko nereiškia. Už jo turi būti veiksmas. Taigi kol kas tenka remtis 4-5 žaidėjais na ir aišku Mučiu kuris šio turnyro metu pasirodė super. Vien du pelnyti įvarčiai ką reiškia.
 
"Širvėna"
Kaip kelių turnyrų prieš tai nugalėtojams 3 vieta gal ir mažoka. Bet taip susiklostė gal pritrūko patikimumo vartuose, gal sekmės, gal dar kažko. Viso turnyro metu demonstravo patrauklų akiai futbolą primušė gražių įvarčių. Kitą sykį bus dar tų pergalių.
 
FC Narjanta 
Surinko super sudėtį, o tai matyt kažkiek ir pakišo koją. Pirmą dieną atrodė labai galingai antrą dieną jau kažkaip ne taip. Gal pritrūko vadovavimo, bent jau iš šalies žiūrint G. Kačerauskas tai tas žmogus kuris gali primušti įvarčių, o jam vietos aikštelėje nelabai atsirasdavo. Tai vidiniai dalykai kuriuos kupiškėnai išsiaiškins patys.
 
 "Viltis"
Komanda susibūrusi prieš pat turnyrą, kaip sakė Alikas "kad po to būtų galima alaus atsigerti". Iš esmės komanda išplaukė ant dviejų banginių. Tai A. Samoilovo puolime ir G. Repšo vartuose. Visi kiti kiek galėjo tiek padėjo. Gavosi toks neblogas labai patyrusių ir jaunų žaidėjų mišinys leidęs rokiškėnams pasidžiaugti pirma vieta. Kiek ši komanda turės perspektyvų ateityje sunku prognozuoti.
 
Visi turnyro įvarčiai
 

Nr.

v.pavardė

Komanda

Įvarčiai

1.

L. Kulbis

„Širvėna“

10

2.

R. Lazdinauskas

„Širvėna

9

3.

A. Samoilovas

„Viltis“

8

4.

R. Greičiūnas

FC Narjanta

6

5.

M. Baltrūnas

Sena šaika

5

6.

D. Velutis

Sena šaika

5

7.

M. Jokšas

„Širvėna“

4

8.

G. Kačerauskas

FC Narjanta

4

9.

T. Lukštaraupis

FC Tornado

4

10.

E. Matešiūnas

„Viltis“

4

11.

M. Šakalys

„Viltis“

3

12.

L. Sirvydis

„Viltis“

3

13.

L. Navickas

„Viltis“

3

14.

R. Smalstys

FC Tornado

3

15.

D. Baškys

FC Tornado

3

16.

D. Bartkevičius

FC Tornado

3

17.

N. Starkus

FC Narjanta

3

18.

V. Bukauskas

FC Narjanta

3

19.

M. Riazka

FC Narjanta

3

20.

M. Jurevičius

SK Entuziastai

2

21.

R. Urbonas

Sena šaika

2

22.

S. Baltrūnas

Sena šaika

2

23.

A. Navickas

FC Narjanta

2

24.

T. Trumpa

SK Entuziastai

2

25.

G. Petuchovas

FC Narjanta

2

26.

T. Jankūnas

„Širvėna“

2

27.

T.Šimėnas

„Širvėna“

2

28.

G. Sirvydis

„Viltis“

1

29.

G. Repšas

„Viltis“

1

30.

H. Gaigalas

FC Tornado

1

31.

N. Šukys

FC Tornado

1

32.

L. Streikus

FC Tornado

1

33.

M. Kartenis

SK Entuziastai

1

34.

V. Bulovas

Sena šaika

1

35.

I. Barkauskas

FC Narjanta

1