Finišavo pirmas 7 prieš 7 futbolo čempionatas

2018 10 02

 Sekmadienį Anykščiuose finišavo pirmas bendras LFML ir UAFA projektas futbolo čempionatas 7 prieš 7. Pirmenybėse dalyvavo 8 komandos. Vienintelis Rokiškio rajonas į šias varžybas įregistravo dvi komandas. 

 Varžybos prasidėjo gegužės mėn. ir apkeliavo beveik visus apskrities miestus. Varžybų formatas buvo toks, kad iš pradžių visos komandos sužaidžia tarpusavyje, o po to suformuoja dvi grupes po 4 komandas. Pirmos keturios varžosi dėl medalių, o likusios antrame ketverte dėl paguodos taurės.

 SK Entuziastai gan užtikrintai užėmė pirmą vietą pirmame etape, tuo tarpu kita komanda FC Tornado/FC Kupiškis tik per plauką liko už pirmo ketverto. Čia meškos paslaugą sau pasidarė Utenos FK 2003. Zarasų "Liepsna" nesugebėjusi sužaisti su Visagino "Inter-veteranais" ir gavusi techninį pralaimėjimą nustūmė FC Tornado/FC Kupiškis komandą į 5 vietą. Inter-veteranai tik dėl tarpusavio pergalės pakilo į 4 vietą.

 Abiejų Rokiškio komandų varžybos prasidėjo tuo pačiu laiku. SK Entuziastai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti optimalią sudėtį surinkusiems Visagino "Inter-veteranams" ir nusileido 0-5. FC Tornado su Zarasų "Liepsna" sužaidė taikiai 1-1, bet geriau smūgiavo 11 m. baudinius. 

 SK Entuziastai užsikabino už 3 vietos palauždami Kupiškio FC Narjantos futbolininkus. Įvartį pelnė Renatas Giriūnas. Tuo tarpu FC Tornado tik pačioje rungtynių pabaigoje nusileido Anykščių futbolininkiams ir neiškovojo paguodos taurės. 

 Nugalėtojais tapo Visagino Inter-veteranai kurie Lietuvos 7 prieš 7 pirmenybėse šiais metais iškovojo 2 vietą. Taigi jų pergalė nieko labai ir nenustebino.

 Apibendrinant matyti, kad čempionatas pasiteisino ir turi perspektyvų gyvuoti ir ateityje.