"50" Rokiškio futbolo pirmenybių atspalvių

2018 09 18

Rugpjūčio 13 dieną startavusios rugsėjo 15 d. finišavo Rokiškio rajono pirmenybės. Jas kaip ir visas prieš tai vykusias organizavo Rokiškio futbolo klubas. Planavome varžybas užbaigti iki vasaros pabaigos, tačiau nepavyko užtrukome iki rugsėjo vidurio. Pasibaigusios pirmenybės neabejotinai vienos įdomiausių per visą istoriją.

 Į varžybas užsiregistravo 6 komandos prie tradicinių komandų pagaliau prisijungė tie kurių ko gero trūko dėl įvairovės ir didesnio įdomumo. Kalba eina apie "Mėgėjų" komandą. Čia galima prisiminti, kad dešimtmetį atgal tokia komanda dominavo rajono futbolo varžybose dar legendinio Romano Zimariovo laikais. Vėliau šis pavadinimas nunyko. Tarp dabartinės komandos iš tų laikų galima išskirti tik Viktorą Kazlauską. Komanda be abėjo spalvinga čia po daugelio metų į vartus stojo legendinis "Banginis" Ramūnas Kaira. Ko ne ko bet jo sugrįžimas į futbolą viena didžiausių šio sezono spalvų. Čia žaidė dar vienas legendinis Rokiškio futbolininkas Gytis Šimkus, beja pernai ar užpernai atstovavęs Lietuvą pasaulio benamių futbolo čempionate. Čia žaidė ir Rokiškio futbolo klubo vartininkas Mutis tik daugiau puolėju negu vartininku. Jo perėjimo paskutinę akimirką iš FC Tornado į Mėgėjus istorija irgi nenublanksta prieš kitas spalvas.

 Juodupės komanda į turnyrą registravo tik 11 žaidėjų vietoje 15 galimų. Tarp jų ir Remigijų Semėną kuris šiemet laimėjo futbolo turnyrą NEYMAR JR,S FIVE. Ta proga vasarą jis su komandos draugais buvo pakviestas į Braziliją kur vyko šio turnyro finalinės kovos. 

 Senjorai ir co. patirties ir galimybių derinys. Vartuose kupiškėnas Eitaras, saugų grandyje kupiškėnas Brazas. Kiti žaidėjai Rokiškio futbolo komandos nariai. Idėjiniam lyderiui Džordžui pavyko suburti tikrai neblogą "sastavą" bent jau popieriuje.

 Sena šaika visiškai naujas pavadinimas, tačiau žaidėjai žinomi. Dalis Rokiškio ledo ritulio komandos nariai kita dalis Rokiškio futbolo klubo žaidėjai. Čia dominavo jaunystė. Dvasinis lyderis Simas Baltrūnas, lyderis aikštėje Renatas Giriūnas.

 Bene labiausiai nukraujavo prieš turnyrą FC Tornado. Mutis perėjo į Mėgėjus, Rokas pas Seną šaiką, Domas pasirinko žaisti už gimtąjį Juodupės miestelį. Atsivėrusias spragas teko kamšyti patyrusiais Edgaru ir Ugniumi į vartus pakviestas Vaidas Kiškis.

 Bene stabiliausią sudėtį išlaikė Entuziastai.

 Varžyboms prasidėjus išryškėjo lyderiai. Jais tapo pernykščiai turnyro nugalėtojai Juodupės komanda. Grupės varžybose nesisekė Entuziastams kurie niekaip nerado kelių į varžovų vartus per 5 varžybas pelnyti tik 2 įvarčiai ir abu vidurio gynėjo. Iš pradžių taškus rinko Mėgėjai pasiekę dvi lygiąsias ir tokiu būdu pamatę kad viskas ir ne taip blogai. Žaidėjų išsiskyrstymas po įvairias komandas padarė turnyrą ypač nenuspėjamą. Daug kas sprendėsi varžybose tarp lyderių. Senjorams ir co. nugalėjus Seną šaiką ir užsitikrinus vietą pusfinalyje pastaroji komanda turėjo nugalėti Juodupę. Įdomios ir atkaklios varžybos baigėsi lemtingu Juodupei pralaimėjimu. Ko gero komanda palūžo ir psichologiškai. Ketvirtfinalyje entuziastai surinko "rinktinę" komandą ir palaužė Juodupę. Tai galima laikyti pirma turnyro sensacija Juodupės iškritimas.

 Pusfinaliuose susikovė Senjorai ir co. su FC Tornado. Jaunimas priešinosi iš visų jėgų turėjo progų, tačiau pergalę šventė labiau patyrę varžovai. Kitame pusfinalyje "Sena šaika" nušlavė Entuziastus 3 - 0 tuo pačiu parodydama labai rimtus savo kietinimus. 

 Varžybose dėl 3 vietos nugalėjo Entuziastai. FC Tornado nebeturėjo nei žmonių, nei jėgų šiai kovai. Taigi sunkiai startavę Entuziastai visgi užkopė ant prizininkų pakylos. Tuo tarpu FC Tornado daužytas praėjusiais metais visų iš eilės šiais metais stojo jau visai kita komanda ir nei vienų varžybų neatidavė be kovos todėl jų pelnyta 4 vieta nėra atsitiktina.

 Finale susikovė Senjorai ir co. bei "Sena šaika" .Po ryte vykusių senjorų varžybų kurios Rokiškio senjorams nesusiklostė sėkmingai Džordžą aplankė bloga nuojauta. Nuojauta neapgavo finalas Senjorams ir co. nesusiklostė. "Sena šaika" šventė pergalę 4-2 ir tokiu būdu dar sykį perašė istoriją. Komanda debiutantė nuskynė čempionų laurus.

 Galutinė rikuiuotė:

1. Sena šaika

2. Senjorai ir co.

3. SK Entuziastai

4. FC Tornado

5. Juodupė

6. Mėgėjai

 Individulaius apdovanojimus pelnė;

Geriausias turnyro žaidėjas RENATAS GIRIŪNAS "Sena šaika"

Rezultatyviausias turnyro žaidėjas - 5 įvarčiai ALIKAS SAMOILOVAS Senjoari ir co.

Gražiausias turnyro įvartis GEDVIDAS SIRVYDIS Senjorai ir co.

Geriausias turnyro vartininkas ARNAS JUŠKEVIČIUS Juodupė

Vyriausias turnyro žaidėjas VIKTORAS KAZLAUSKAS Mėgėjai

Jauniausias turnyro žaidėjas MATAS LUNGEVIČIUS Mėgėjai

 Per 21 sužaistas varžybas buvo pelnyti 63 įvarčiai arba 3 įvarčiai vidutiniškai. Tik 2 varžybos baigėsi be įvarčių 0-0. Rezultayviausios varžybos buvo Juodupė- Mėgėjai 5-1, FC Tornado -  Sena šaika 3-3, FC Tornado - Senjorai ir co. 3-3, bei finalas Sena šaika - Senjorai ir co. 4-2. Daugiausiai įvarčių pelnė sena šaika - 17, mažiausiai Mėgėjai ir Entuziastai po 5. Geriausiai gynėsi juodupė 4 praleisti įvarčiai. 

 Vyriausiam turnyro žaidėjui Viktorui Kazlauskui 53 metai jauniausiam Matui Lungevičiui 14. Turnyre žaidė 3 FC Narjanta (Kupiškis) žaidėjai, bei žaidėjai iš Vilniaus ir Utenos. Turnyre neparodyta nei viena raudona kortelė. Varžyboms iš esmės teisėjavo du teisėjai Gena ir Raimis. Varžybos susilaukė žiūrovų dėmesio. Finalą, pusfinalius ir kai kurias kitas varžybas stebėjo apie 100 žiūrovų. Tai šiek tiek netikėta, nes tokios gausos žiūrovų anksčiau beveik nesulaukdavome.

 Turnyras nesulaukė rajono vadovų dėmesio na bet šiame fronte nieko keisto.

 Rokiškio futbolo klubas dėkoja visiems. Žaidėjams už kovą, komandų vadovams už ištvermę, žiūrovams už palaikymą. Futbolas mūsų žemėje bus gyvas kol gyvi būsime mes. Sezonas tęsiasi toliau jau šį savaitgalį sugrįžta UAFA pirmenybės.

Visi pirmenybių įvarčiai:

 

Eil.Nr

Žaidėjas

Komanda

Įvarčių skaičius

1

Alikas Samoilovas

Senjorai ir co.

5

2-4

Renatas Giriūnas

Sena šaika

4

2-4

Ugnius Varnas

FC Tornado

4

2-4

Simas Baltrūnas

Sena šaika

4

5-7

Deivis Zdanovičius

Juodupė

3

5-7

Laurynas Streikus

FC Tornado

3

5-7

Lukas čeikauskas

Sena šaika

3

8-15

Modestas Baltušis

SK Entuziastai

2

8-15

Gedvidas Sirvydis

Senjorai ir co.

2

8-15

Modestas Baltrūnas

Sena šaika

2

8-15

Simas Barauskas

Juodupė

2

8-15

Kasparas Falkas

Sena Šaika

2

8-15

Mindaugas Dūda

SK Entuziastai

2

8-15

Giedrius Lekandra

Juodupė

2

8-15

Nerijus Starkus

Senjorai ir co.

2

16-35

Raimondas Smalstys

Mėgėjai

2

16-35

Edgaras Matiukas

FC Tornado

1

16-35

Haroldas Banys

FC Tornado

1

16-35

Karolis Kvedaravičius

Senjorai ir co.

1

16-35

Vitalijus Grigorjevas

Senjorai ir co.

1

16-35

Andrius Peciukonis

Mėgėjai

1

16-35

Ramūnas Varnas

Mėgėjai

1

16-35

Rimas Janiūnas

Senjorai ir co.

1

16-35

Ernestas Trukšnys

Juodupė

1

16-35

Elvinas Malcius

Senjorai ir co.

1

16-35

Vaidas Bulovas

Sena šaika

1

16-35

Tomas Lukštaraupis

FC Tornado

1

16-35

Domantas Bartkevičius

Juodupė

1

16-35

Remigijus Baltrūnas

Mėgėjai

1

16-35

Mindaugas Veikšys

Senjorai ir co.

1

16-35

Haroldas Gaigalas

FC Tornado

1

16-35

Tomas Juodelis

SK Entuziastai

1

16-35

Marius Latvėnas

Sena šaika

1

16-35

Gytis Geidonas

Juodupė

1

16-35

Deividas Velutis

FC Tornado

1

Viso:

 

 

63

Rokiškio rajono futbolo čempionais tapo:

Lukas Čeikauskas, Renatas Giriūnas, Simas Baltrūnas, Modestas Baltrūnas, Kasparas Falkas, Marius Latvėnas, Vaidas Bulovas, Ignas Žeronas, Lukas Butylkinas, Rokas Urbonas, Tautvydas Mažeikis