Rajono futbolo pirmenybių nuostatai

2018 08 13

Rokiškio rajono futbolo pirmenybės 7 prieš 7 2018 m.

 

TURNYRO NUOSTATAI

 

Turnyro tikslai:

 

  1. Populiarinti futbolą tarp Rokiškio rajono.
  2. Organizuoti jaunimo ir dirbančiųjų gyventojų laisvalaikį.
  3. Puoselėti futbolo turnyrų tradicijas.

 

Varžybų vykdymas, vieta ir laikas:

 

1.      Varžybos vykdomos Rokiškio sporto centro stadione. (Pagal galimybes kituose rajono stadionuose)

2.      Varžybos vyks 2018 m. rugpjūčio  mėn.

3.      Varžybas organizuoja ir vykdo Rokiškio futbolo klubas.

 

Varžybų dalyviai ir varžybų eiga:

 

1.      Varžybose gali dalyvauti visi Rokiškio rajono gyventojai ir aplinkinių rajonų gyventojai , ne jaunesni kaip 15 metų (2002 m. ir vyresni), tam tikslui reikia suburti futbolo komandą ir ją užsiregistruoti.

2.      Komandos sudėtis 12 žaidėjų ir vadovas. Visi žaidėjai turi būti užsiregistruoti iki pirmų varžybų. Varžybose negali dalyvauti žaidėjas kuris neįrašytas į komandos paraišką. Nustačius, kad varžybose žaidė neregistruotas žaidėjas komandai skiriama 20 eurų bauda ir įskaitomas techninis pralaimėjimas rezultatu 0-3. Negalima atstovauti dvejoms skirtingoms komandoms turnyro metu. Komandinę paraiška kartu su startiniu mokesčiu pateikiama prieš pirmąsias komandos varžybas jų teisėjui. Komandinėje paraiškoje žaidėjai pasirašytinai prisiima atsakomybę už savo sveikatos būklę.

3.      Jeigu užregistruotas žaidėjas nesužaidė nors vienų varžybų pirmame etape (grupės varžybose) jis neturi teisės žaisti atkrintamųjų ir finalinių varžybų (dėl vietų).

4.      Varžybų metu rungtyniauja 6 aikštės žaidėjai ir vartininkas. Žaidžiama du kėliniai po 30 minučių nestabdant laiko, pertrauka tarp kėlinių 10 minučių.

5.      Žaidėjų keitimas vykdomas tokia tvarka: galima keisti kiek norima žaidėjų ir kiek norima kartų svarbu, kad vienu metu aikštėje nebūtų daugiau kaip 7 žaidėjai. Keitimų zona ties aikštės viduriu. Iš pradžių išeina žaidėjas iš aikštės po to į aikštę žengia jį keičiantis žaidėjas. Pažeidus šią taisyklę žaidėjas gali būti nubaustas įspėjamu (geltona kortelė).

6.      Komandai būtina turėti vienodos spalvos aprangą. Žaidėjai privalo dėvėti kojų apsaugas.

7.      Žaidėjui už šiurkštų žaidimą, nekultūringą elgesį varžovų ar teisėjų atžvilgiu, keiksmažodžius  baudžiami įspėjimu ( geltona kortelė), o pasikartojus panašiems atvejams tų pačių rungtynių metu šalinami iš aikštės be galimybės pakeisti. Pašalintas žaidėjas privalo praleisti sekančias varžybas ir susimokėti 20 eurų baudą. Varžybų organizatorių sprendimu žaidėjas gali būti nubaustas kelerių rungtynių diskvalifikacija arba pašalintas iš turnyro. Žaidėjas surinkęs dvi geltonas korteles praleidžia sekančias varžybas.

8.      Varžybos vykdomos rato sistema, komandai už pergalę skiriami 3, už lygiąsias 1, už pralaimėjimą 0 taškų. Komandos grupės varžybose užėmusios 3-6 vietas kovoja tarpusavyje dėl patekimo į pusfinalį (3-6 ir 4-5) . Pusfinalio poros tokios 1-4/5 ir  2-3/4. Finale kovoja pusfinalių nugalėtojai, o pralaimėjusios komandos susitinka varžybose dėl 3 vietos.

9.       Komandai be pateisinamos priežasties neatvykus į varžybas įskaitomas pralaimėjimas rezultatu 0-5 ir skiriama 20 eurų bauda. Antrą sykį neatvykus į varžybas komanda šalinama iš varžybų jos rezultatai anuliuojami.

10.  Rungtynėms teisėjauja vienas teisėjas.

Protestai

 

1.      Komanda norinti pateikti protestą, privalo apie tai įspėti rungtynių teisėją. Protestas pateikiamas pasibaigus rungtynėms.

2        Protestas nagrinėjamas per 48 val. pateikus išsamų motyvuotą protesto tekstą ir sumokėjus 30 EUR užstatą, kuris patenkinus protestą yra grąžinamas.

3        Protestas dėl teisėjo sprendimų negali būti teikiamas.

 

Nugalėtojų išaiškinimas ir apdovanojimai:

 

  1. Komandoms surinkus vienodai taškų atsižvelgiama į tarpusavio rezultatą, bendrą abiejų komandų įvarčių balansą, pergalių skaičių. Trims komandoms surinkus vienodai taškų lemia tarpusavio rungtynių rezultatai, bendras pergalių skaičius po to įvarčių balansas.
  2.  Finalinėse varžybose ir varžybose dėl 3 vietos pagrindiniam varžybų laikui pasibaigus, ir rezultatui esant lygiam skiriami du pratesimai po 10 min.. Jeigu ir jie neišaiškina nugalėtojo skiriami 9 metrų baudiniai, juos muša 5 žaidėjai iš kiekvienos komandos paeiliui.
  3. Komanda nugalėtoja apdovanojama taure. Komandų prizininkių žaidėjai apdovanojami medaliais. Asmeniniai apdovanojimai įteikiami:

a)      daugiausia įvarčių įmušusiam žaidėjui,

b)      geriausiam vartininkui ir t.t.

  1. Varžybų startinis mokestis 70 eurų.
  2. Visa informacija apie varžybas  www.rokiskiofk.lt,

 

 

 

                                                     Turnyro vyr. teisėjas  E. Gaigalas        tel. 8 698 78209