Visaginas cup 2018 arba kaip Gedvė norėjo nusukti ausį teisėjui

2018 07 23

 Trečias kartas turėjo būti geriausias, tačiau pavyko pakartoti tik praėjusių metų pasiekimą. Į mūsų grupę pateko dvi komandos iš Vilniaus ir Inter-veteranai iš Visagino. Variantas kaip ir neblogas, bet silpnų varžovų čia tikėtis neverta.

 Po varžybų atidarymo mūsų laukė pirmas mačas su Vilniaus fm Marakana. Kaip supratau tai buvusių Vilniaus futbolo mokyklos auklėtinių komanda. Pirmos varžybos visada labai svarbios, nes jas pralaimėjus situacija kardinaliai komplikuojasi. Mes atrodėm jaunesni jie fiziškai stipresni. Pirmą kėlinį varžovai turėjo iniciatyvą. Labai pavojingo nieko nekūrė tačiau spaudimą jautėme. Antrame kėlinuke jau mes kontroliavome situaciją. Varžovai kai kuriais atvėjais tiesiog šienavo mūsiškius. Bene geriausią progą turėjome po Luko smūgio kada kamuolys atsimušė į skersinį. Varžybos baigėsi be įvarčių 0-0.

 Antros varžybos su Vilniaus VSG lemiamos. Laimi keliauji į sekmadienį pralaimi šansai sumažėja iki minimumo. Varžovai pirmose varžybose sužaidė lygiosiomis su Inter-veteranais ir atrodė tikrai ne blogiau. Iš karto ėmėme juos spausti ir tai davė rezultatą. Lukas pabėgo vienas prieš vieną vartininkas jį pargriovė baudos aikštelės prieigose. Teisėjas sugebėjo ištraukti tik geltoną kortelę. Dar vieno epizodo metu varžovas žaidžia ranka teisėjas vėl tyli. Vis gi teisybė nugali po rikošeto prie varžovų vartų Karolis nukreipia kamuolį į vartus 1-0. Antrą kėlinį atsilaikome ir mūsų sąskaitoje jau 4 taškai garantuojantys minimum 3 vietą. Paskutinėse varžybose su Inter-veteranais kurie dar labiau pasipildė jaunais žaidėjais mums reikalinga buvo pergalė norint užimti 1 vietą. Varžybos prasidėjo ramiai niekas neturėjo ypatingos iniciatyvos. Ir tada įvyko keistas incidentas. Po smūgio į mūsų baudos aikštelę Gedvė išnešė kamuolį krutine, tačiau teisėjas sustabdė žaidimą ir skyrė baudinį į mūsų vartus. Tuo nelabai patikėjo ir varžovai. Visgi baudinys buvo realizuotas, o varžybos sugadintos. Galėjom ir išlyginti rezultatą, bet pačioje varžybų pabaigoje po klaidos gynyboje prasileidom antrą. 0-2. Po varžybų Gedvė priėjęs prie teisėjo kitu atvėju pažadėjo jam nusukti ausį už tokį teisėjavimą. Pastarajam teko nuleidus galvą sprukti į šoną. taigi pirma diena pasibaigė su šiokiu tokiu nemaloniu prieskoniu dėl teisėjavimo.

 Mūsų varžovais 1/16 Panevėžio Atomas. Varžovas įkandamas, tačiau sekmadienį varžybos visiškai nesigavo iš esmės nesukūrėme nei vieno pavojingo momento prie varžovų vartų. Darėme vaikiškas klaidas visose aikštės vietose todėl natūralu, kad pralaimėjome. O kai pralaimi tai ieškai kaltų kalti tik mes patys nei vienas sekmadienį nesužaidė pagal savo galimybes. Vėl gi požiūris toks megėjiškas, vaikiškas.

 Varžybų nugalėtojais tapo Daugpilio komanda kuri 1/16 po kokių 15 baudinių serijos įveikė savo varžovus. Taigi fortūna reikalinga be jos labai sunku.