Penktadienį startavo Rokiškio rajono futbolo pirmenybės

2017 08 13

 Dvejomis varžybomis prasidėjo rajono futbolo pirmenybės 7 prieš 7. Šiais metais jose dalyvauja 5 komandos. Keturios iš Rokiškio ir viena Juodupės. Lyginant su praėjusiais metais sumažėjo viena komanda. Kiek žinoma aplinkiniuose rajonuose situacija ne ką geresnė, vietinėse varžybose dalyvauja po kelias komandas. Gaila, kad prie mūsų organizuojamų varžybų neprisijungia kaimynai vėl teks virti savose sultyse.

 Pirmieji jėgas surėmė Fenikso ir Tornado žaidėjai. Nors Feniksas neturėjo optimalios sudėties FC Tornado jaunimui buvo mažai šansų iškovoti pergalę. Pirmas kėlinys praėjo dominuojant Fenikso žaidėjams jis buvo įtvirtintas 2 įvarčiais ir keliomis neišnaudotomis progomis. Antrame kėlinyje FC Tornado ėmė spausti varžovus tikėdamiesi jų klaidų. Fenikso žaidėjams ėmus dažniau klysti santykis buvo sušvelnintas iki 1-2. Lemiamo šturmo neįvyko, o Feniksas išnaudojo dar vieną varžovų klaidą ir šventė pergalę rezultatu 3-1. Įvarčius pelnė Fenikso žaidėjai K. Kvedaravičius -2, A.Samoilovas-1, FC Tornado gretose pasižymėjo K.Blažys. Korektiškose varžybose nebuvo parodyta kortelių.

 Antroje vakoro dvikovoje susirėmė Senjorų ir Entuziastų komandos. Senjorai prieš pat varžybas sulaukė netikėto pastiprinimo. Prie jų prisijungė visai "nesenjoriškų" metų žaidėjas Simas Baltrūnas.

Varžybas aktyviau pradėjo Entuziastai ir labai greitai jų žaidėjai "apsigyveno" varžovų aikštės pusėje. Nors iniciatyva priklausė Entuziastams visgi įvartis krito į jų pačių vartus. Jį Entuziastų gynėjas nukreipė į savus vartus. Nedaug laiko praėjo ir Entuziastams dar sykį teko traukti kamuolį iš vartų jį pelnė senjoras L. Gudgalis. Komandos išėjo ilsėtis 2-0 pirmaujant Senjorams. Antroje rungtynių pusėje Entuziastų spaudimas dar padidėjo, tačiau viską gadino techninis brokas. Likus žaisti kelias minutes Entuziastams už entuziasmą pagaliau fortūna atsidėkojo ir M. Kartenis sušvelnino skirtumą, bet sėkme džiaugtasi neilgai. S. Baltrūnas vėl atsatatė dviejų įvarčių pranašumą ko ir užteko pergalei rezultatu 3-1 pasiekti.Varžybos nepasižymėjo korektiškumu. Žaidėjai buvo nubausti 5 geltonomis kortelėmis, daugiausiai už nesportinį elgesį. Įvarčiai Senjorai - autoįvartis, L.Gudgalis, S.Baltrūnas. Entuziastai -M. Kartenis. Įspėjimai: G.Sirvydis, S.Baltrūnas abu Senjorai, K.Buitvydas ir M. Kartenis abu Entuziastai.