Pagaliau startavo UAFA pirmenybės

2017 05 21

 Pagaliau gegužės 20 d. startavo UAFA pirmenybės. Jas pradėjome namuose su Panevėžio Orfos komanda. Rungtynės gavosi atkaklios, nenuspėjamso su intriguojančia pabaiga. bet apie viską nuo pradžių.

 Paskutinės savaitės treniruotės nuteikė optimistiškai rinkom po 20 žmonių ir leidom sau žaisti 11 prieš 11. Seniai regėtas dalykas, tačiau reikia pripažinti nemža tų žaidėjų dalis, žalias jaunimėlis. Pirmos varžybos parodė tai apie ką visi kalbėjom. Šiaip ne taip surinkom 11 žmonių ir varžybas pradėjome be vienintelio keitimo. Kai kas atkrito dėl objektyvių priežasčių išvyko į užsienį. Traumuoti Mutis, Edgaras greičiausiai šį sezoną nepasirodys. 

 Taigi vartuose Ernestas, viduryje Gedvė ir Mindė kairėje Liudas, dešinėje Malyšas. gynėjai patyrę, bet lėtoki gali būti problemų. Atraminis Elvis, atakuojantys Rionkė ir Alikas, kairėje Lukas, dešinėje Modestas, ant smaigalio debiutantas dešimtokas FC Tornado narys Laurynas. Tie kurie nebuvo, net nepasivargino pranešti, kad nebus nors visi žino, kad su žaidėjais šiemet ypač striuka.

 Varžybos prasidėjo atsargiai varžovų gretos irgi naujai surikiuotos todėl susižaidimo ne kažką. Mūsų aktyvumo šaltinis: Rionkė, Lukas, Modestas atakuojam mušam į vartus, bet nelabai pavojingai. Kėlinio viduryje netenkam mūsų gynybos ramsčio Gedvės ( raumens trauma) liekam 10 prieš 11. Varžovai kurį laiką nesupranta, kad turi vienu žaidėju daugiau mes tuo tarpu mobilizuojamės. Įtampos prie mūsų vartų vis daugiau varžovai kuria vieną momentą po kito, tačiau trūksta tikslumo. Sėkmė nusišypso Lukui jo tolimą smūgį vartininkas lyg ir atmuša, tačiau kamuolys vis tiek suspurda tinkle. po pirmo kėlinio 1-0 mūsų naudai. Antrame kėlinyje pagaliau prisijungia pavėlavę Ernestas ir Tomas. jau lengviau. Iniciatyva priklauso varžovams mes pavojingai kontratakuojame. Gerų progų neišnaudoja Lukas ir Rionkė tuo tarpu varžovai šaudę pro šalį kėlinio pabaigoje surengia pavyzdinę ataką per mūsų gynybos centrą ir išlygina rezultatą. Vietoj džiaugsmo jie pradeda rietis tarp savęs ir tik Kalombos kortelė šiek tiek apramina aistras. Orfa nori ne 1, o 3 taškų ir metasi į priekį. Tačiau iš to nieko gero nesigauna. Ernė tik tik neuždaro skerso perdavimo, o po kelių akimirkų varžovo koja nutarkuoja jo kaktą varžovų baudos aikštelėje. Kalomba nepermaldaujamas 11 metrų baudinys. Rionkė išlukštena varžovų vartininką kaip saldainį ir švenčiame kiek netikėtą, bet užsitarnautą ir taip ilgai lauktą pergalę didžiajame futbole. 2-1 Visi vyrai nusipelno pagyrimo už kovą ir atsidavimą. Šį penktadienį laukia dvikova namuose su Kupiškio komanda. Ledai pajudėjo ponai prisiekusieji tarėjai........