FC Tornado baigė pirmą didžiojo futbolo sezoną

2016 06 22

 Praėjusį ketvirtadienį Biržuose sužaidėm paskutines varžybas su vietos futbolininkais. Ketruių komandų turnyre iškovojome 4 pergales (dvi be žaidimo) ir patyrėme 2 pralaimėjimus. Taigi kokia ji provincijos vaikų futbolo realybė?

 Dar praėjusiais metais (lapkritį) nusprendėm dalyvauti Lietuvos jaunučių žaidynėse. Žinojom, kad teks kovoti 11 prieš 11. Vaikai šių varžybų laukė joms ruošėsi tai turėjo tapti šių metų topu. Tačiau vėliau entuziasmas kiek priblėso, nes 2001-2002 m. gimimo vaikų viso buvo 11-12 žmonių. Taigi vienam ar dviems iškritus jau prasidėtų problemos. Teko ieškoti pagalbos ir ją radome Juodupėje iš čia prisijungė 3 vaikai. Dar pora "pasiskolinom" iš metais vyresnių. Pirmame ture namuose nusileidome Pasvaliui 1-6. Rezultatas kaip ir logiškas varžovai buvo pranašesni. antro turo varžybos neįvyko, nes kupiškis nesusiorganizavo. Trečio turo varžybose namuose nugalėjome Biržus 11-3. Ketvirto turo  išvyka laukė į Pasvalį. Jau žinojom, kad varžovas laukia rimtas su keliais žaidėjais iš Šiaulių futbolo akademijos. Pirmą kėlinį dar vargais negalais atsilaikėm, tačiau antrame kėlinyje palūžome ir pralaimėjome 0-5. Niekaip nesisekė sustabdyti vieno pasvaliečio kuris ir 'padarė' rezultatą. Vaikai po varžybų apeliavo, kad jis vyresnis, bet ir mes turėjome tokių. Penkto turo varžybos vėl neįvyko, nes Kupiškis neatvažiavo. Paskutinės varžybos Biržuose irgi galėjo neįvykti. Vis tik pavyko įkalbinti biržų trenerį, kad žaistume. Nors varžybas laimėjome 9-2, tačiau žaidimo kokybė labai šlubavo.

 Apibendrinat galima pasakyti, kad 2 vieta, kaip ir neblogas rezultatas, nes Pasvalys buvo ryškiai stipresnis. Vis dar gaji tradicija žaisti varžybas "telefonu". šito suprasti negaliu, kam statyti komandą jei nesiruošiama dalyvauti varžybose? Varžybų organizacija irgi silpnoka. Tik Rokiškyje teisėjavo 3 teisėjai visur kitur po vieną. Taigi kalbėti apie nuošalės taisyklę kaip ir netenka. Vaikai tai mato ir supranta, kad požiūris atmestinas.

 Kas buvo mūsų lyderiai? Be abėjo tai Kristupas Blažys per 4 sužaistas varžybas pelnęs apie 10 mūsų įvarčių. Praėjusius metus Kristupas praleido Vokietijoje, kur žaidė ledo ritulį. Dauguma jo įvarčių buvo pelnyta individualių savybių dėka. Fizinė jėga ir greitis tapo pranašumu prieš varžovų gynėjus. Praėjusiais metais Kristupas gynė mūsų vartus dabar tapo priešininkų vartų siaubu. Kitas lyderis Modestas Baltrūnas be abėjo vienas techniškiausių savo kartos vaikų. Modestas mėgsta atakuoti ir pelnyti įvarčius, neblogai atrodo netgi suaugusių tarpe nors jam tik 15 metų. Kol kas gynyba silpnoji Modesto pusė. Trečias lyderis kuris gal ne toks matomas ir atsiskleidęs ne iš karto tai Laurynas Streikus. Jam prisijugus mūsų reikalai aikštės viduryje labai pagerėjo. Laurynas lanko lengvąją atletiką taigi greičio kaip ir užtenka dar pridėjus techniką būtų visai liuks. Kiti vaikai irgi buvo svarbūs, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių pilnai neatsiskleidė. Taip jau tame komandiniame sporte yra kažkas pelno įvarčius, o kažkas aria gynyboje ir tarsi lieka nepastebėtas, neįvertintas. Pavyzdžiui, kad ir mūsų vartininkas Sidas paskutines varžybas žaidęs su lūžusiu pirštu. Gaila, bet tarp lyderių ir visų kitų dar sunkiai mezgasi geri santykiai. Dar vis ieškome kaltų dėl praleistų įvarčių, dar matom tik svetimas klaidas. Taigi darbų dar laukia daug, o dabar prasidės atostogos....

FC tornado 2002-2001 m.

stovi: Haroldas Gaigalas, Domas Janušonis, nedas šukys, Aleksas Zimariovas, Tomas Lukštaraupis

pritūpę; Deividas Velutis, Sidas Baravickas, Kostas Kudžiulis, Modestas Baltrūnas, Kristupas Blažys, Laurynas Streikus, Robertas Žalys