Startavo UAFA 2016 m. pirmenybės

2016 05 15

 Pagaliau startavo 2016 m. futbolo pirmenybės. Šiais metais UAFA pirmenybėse dalyvauja 5 komandos: Rokiškio FK, Kupiškio FC Narjanta, FSK Anykščiai, Utenos senjorai ir Visagino inter veteranai.

 Per treniruotę skaičiavome, kad galim nesurinkti žmonių varžyboms, tačiau susirinko, net 15 žaidėjų. Dar Meistriukas labai veržėsi į aikšę, tačiau greit nusiramino ir pasitenkino žiūrovo vaidmeniu. Šį sykį mums nepadėjo, nei vienas "miestietis". Mūsų varžovai Kupiškio "Narjanta" išrikiavo gan netikėtą sudėtį. Joje matėm ir keletą gerai pažystamų veidų iš Panevėžio "Atomo". Na, bet gyvenimas nestovi vietoje viskas keičiasi. taigi laukė principingas derbis.

 Mūsų startinė sudėtis: vartuose Ernestas, gynybos kraštuose Ugnius ir Liudas, bėje abu kairiakojai. Gynybos centrą patikėjom Elviui ir Mindei. Atraminis gedvė, du atakuojantys Alikas ir Vaidas, kraštuose Rionkė ir Mantas. Puolimo priešakyje Lukas. Nuo varžybų pradžios bandėm varžovus paspausti, dėja nelabai sekėsi iš dalies dėl to, kad varžovai gerai kontroliavo kamuolį iš dalies dėl to, kad trūksta patirties tai daryti. Pirmas kėlinys visumoje priklausė svečiams jie ilgiau kontroliavo kamuolį, buvo pavojingesni. Vienintelis šių varžybų įvartis dėja krito į mūsų vartus. Nesusikalbėjo gynėjai ir vartininkas ir varžovai kaip mat tuo pasinaudojo.

 Antrame kėlinyje žaidėme su dviem puolėjais atsirado daugiau aštrumo. Turėjom du šansus pelnyti įvartį. Simas permetė kamuolį per vartininką, tačiau šis atsimušė į skersinį ir nulėkė už vartų. Kėlino pabaigoje pavyko ideali kontataka ir Rionkė turėjo šansą pramušti svečių vartininką, tačiau šis išgelbėjo savo komandą. Varžybos taip ir psibaigė 1-0 svečių naudai.

 Reziumė. Nors varžybų rezultatas neigiamas visumoje nusivylimo nėra. Vyrai stengėsi, kovojo kažkas gavosi, kažkas ne. Dar sykį pamatėme kaip svarbu turėti Gedvę aikštėje.kitose pirmo turo varžybose Visagino Inter veteranai nugalėjo Anykščius 4-1

 Kitos varžybos šeštadienį Rokiškyje susitiksime su Anykščių komanda.