Rėkliai pristabdyti Rokiškyje

2015 06 29

 Šeštadienį į Rokiškį atvyko šių metų "Aukštaitijos" pirmenybių lyderiai Panevėžio SK Rėkliai komanda. Įvyko praėjusių metų pirmos ir antros vietų laimėtojų dvikova. Varžybos gavosi smagios ir rezultatyvios. Mūsų gretas pagaliau papildė Andrius atvykęs trumpalaikių atostogų iš JK. 

 Nėra ko slėpti taktiką rinkomės nuosaikią didžiausią dėmesį skiriant gynybai. Tačiau varžybų pradžia parodė, kad vilkas ne toks baisus kaip yra vaizduojamas. Pirmas 15 min. geriau atrodėme mes. Pagaliau pavyko pajungti kraštinius saugus, Susitvarkyti su kamuolio praradimais aikšės viduryje. Pirmo kėlinio viduryje varžovai po truputėlį perimė iniciatyvą, tačiau nieko pavojingo nevyko. Pirmas įvartis krito po nesusikalbėjimo aikštės viduryje ir varžovai nubaudė akimirksniu. Viena rimtesnė klaida ir įvartis. Kėlinio pabaigoje padarėme dar vieną klaidą šį sykį gynybos grandyje. Varžovai ir vėl nubaudė. Taigi iš esmės esant lygiai dvikovai atsilikome 0-2.

 Antro kėlinio pradžioje Giedrių pastūmėme į patį atakos smaigalį, nes prarasti kaip ir nebuvo ko reikėjo atakuoti. Varžovus pranašumas nuramino. Žaidimo vadžias laikėme mes ir sužaidėme geriausią kėlinį šiais metais. Sužaidus apie 15 min. Varžovų vartininkas kiek bereikalingai nutraukė mūsų ataką pražanga ir pagaliau gavome teisę realizuoti 11 m. baudinį. Giedrius nuo 11 m. buvo tikslus. Taip mūsų rezultatyviausias praėjusių žaidėjas pelnė savo pirmą įvartį. Praėjus dar apie 10 min. Saškos ir visų susirinkusių džiaugsmui Giedrius išlygino santykį smūgiu iš 16 m.  Varžovai tokio šalto dušo nesitikėjo. Tik pačioje varžybų pabaigoje jie bandė surengti vartų šturmą, bet atsilaikėme. 

 Buvo dar vienas antro kėlinio epizodas kai Mutis beveik atsivežė įvartį į savo vartus, tačiau teisėjas nesiryžo skirti 11 m. baudinio. Taigi lygiosios gan logiškas šeštadienio varžybų rezultatas. Tik pirmo rato pabaigoje pradėjom atrasti savo žaidimą. Pagaliau sužaidė Rionkė, gal Andriaus atvykimas jį teigiamai paveikė. Vis drąsiau ir užtikrinčiau žaidžia mūsų vidurio gynėjai. Po truputį judame į priekį.