Iki taško Panevėžyje pritrūko kelių akimirkų

2015 06 15

Panašu, kad "Aukštaitijos' pirmenybėse turėsim dar vieną "derbį'. Nuo seno vyksta kovos tarp Rokiškio ir Kupiškio komandų, o nuo šių pirmenybių tarp Rokiškio FK ir Panevėžio "Atomo". 

 Su visa pagarba "Atomo" žaidėjams 5 metus žaidusiems už Rokiškio FK, lengvų pergalių jiems nesiruošiame dalinti. Taigi mačas gavosi įtemptas su daug įvarčių, o nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinę akimirką.

 Vėl sušlubavo rinkimasis į varžybas. Tradiciškai negalėjo Gedvė, nebuvo Giedriaus, o ir kiti kažkur pradingo. Po metų pertraukos klubo prezidentui teko nors kiek pamačyti jaunimui aikštėje su keitimais, nes buvome tik 13 žmonių birželio 13 vakarą. 

 Įvertinus visus už ir prieš nutarėme pasirinkti kontratakų taktiką. Reikia pripažinti, kas iš pradžių ji puikiai veikė. Rytis pradėjo draskyti varžovų gynybą ko pasekoje suklydus Atomo vartininkui ir gynėjams Mantas pasiuntė kamuolį į pusiau tuščius vartus. Dar po kelių akimirkų pavyksta preciziškai tikslus smūgis Alikui ir rezultatas tampa 2-0 mūsų naudai. Turėjom dar du labai pavojingus išpuolius dešiniuoju kraštu, kur Lukui pritrūko sėkmės. Trečias įvartis galėjo ant "Atomo" užkrauti psichologinį sakrofagą.  Po tokio šalto dušo šeimininkams prireikė laiko sustyguoti žaidimą. Iš pradžių Agnius, o po to Gasas pasiuntė du mirtinus dūrius į Mučio vartus. Kaip greit įmušėme taip greit ir praleidome.

 Antras kėlinys vyko panašiai kaip ir pirmas mes stengėmės atidžiai gintis, o "Atomas" gausiomis pajėgomis atakuoti. Kėlinio viduryje iš pradžių praleidom įvartį po kampinio, bet teisėjas jo neužskaitė. Vis tik įvartis į mūsų vartus krito šį sykį jį pelnė trečias buvęs mūsų žaidėjas Aure. Ir tai nebuvo pabaiga. Mums pavyko greita ataka dešiniuoju kraštu ir po trijų smūgių į vartus kamuolys nors ir riedėdams vėžlio greičiu kirto liniją. 3-3 ir vienas taškas kurio mes siekėme prieš varžybas atrodė jau beveik kišenėje. Iki varžybų pabaigos liko apie 10 min. Vienas įvykis būtų ko gero nuėmęs visus klaustukus, tačiau Luko išbėgimą vienas prieš vieną varžovų vartininkas atrėmė. O tada atėjo nerašytos futbolo taisyklės eilė. Mūsų vartų šturmas pasibaigė "pendeliu" po žaidimo ranka baudos aikštelėje. Varžovai nuo 11 metrų žymės buvo tikslūs. Ir taškas išsprūdo.

 Gera žinia tai, kad Pasvaliui buvo užskaitytas techninis pralaimėjimas varžybose Rokiškio FK - FC Kagrė.