Šiandien startuoja 2015 m. "Aukštaitijos" pirmenybės

2015 05 09

 Gegužės 9 d. prasidės 2015 m. "Aukštaitijos" pirmenybės. Pagaliau pavyko suderinti visus formalumus. Jeigu UAFA komandos buvo aiškios jau seniai tai PAFF komandos paaiškėjo tik praėjusį savaitgalį. Daugiausia diskusijų kėlė kas gali žaisti III lygos pirmenybėse. Pagal varžybų nuostatus komandose galima registruoti 2 aukštesnių lygų žaidėjus. Panevėžiečiai norėjo, kad būtų galima leisti žaisti neribotam tokių žaidėjų skaičiui. UAFA komandos nesutiko buvo sutarta dėl 3 žaidėjų. Keblumų iškilo dar ir dėl žaidėjų registracijos FIS sistemoje, nes sistema leidžia registruoti žaidėją tik vienoje komandoje arba dublerinėje. 

 Taigi prie starto linijos stoja 9 komandos 3 iš Utenos pirmenybių ir 6 iš Panevėžio apskrities. Formaliai Kupiškis ir Rokiškis priklauso Panevėžio apskričiai tik tam tikrų aplinkybių vedami šių miestų klubai perėjo į UAFA gretas. Lyginant su praėjusių metų pirmenybėmis bus 3 naujos komandos. Tai salės futbolo pirmenybių nugalėtojai "Panevėžio balsas", mums gerai pažystamas SK Atomas ir GTV GROUP komanda suburta "Sportidus" žaidėjų pagrindu. Pirmenybės neabejotinai sustiprėjo. Ir tokių rezultatų kaip praėjusiais metais neturėtų būti.

 Rokiškio FK pradės pirmenybes stipriai atsinaujinusi. Lyginant su praėjusiais sezonais komandoje neliko žaidėjų iš Panevėžio, Į komandą atėjo vietiniai žaidėjai, kurie anksčiau nežaidė už pagrindinę komandą. Vis tik pagrindas liks jau ne vienerius metus drauge žaidžiantys. Iš senjorų gretų lieka Gedvė ir Liudas tikimės jie bus mūsų gynybos lyderiai. Saugų grandyje turėtų būti dižiausias pasirinkimas, bet lyderių vaidmuo bus skirtas Edgarui, Alikui ir Mantui. Puolėjų gretos ne ypatingai gausios čia ir toliau lyderiu bus Giedrius. Aišku viena laukia ilgas ir sudėtingas sezonas.