Dar šiek tiek akcentų "ant 2014 m. sezono" (NAUJAS)

2014 12 26

 2014 m. visiškai priartėjo prie pabaigos. Rokiškio futbolo klubui jie buvo kaip niekada sėkmingi. 

 Balandžio mėn. pirmą kartą klubo istorijoje tapome salės pirmenybių prizininkais. Visai nedaug trūko iki "tauriausios" spalvos medalių. Lemiama dvikova buvo pralaimėta neturint kelių pagrindinės sudėties žaidėjų. 

 Greita pavara pradėję važiuoti nesustojome ir didžiojo futbolo sezone. Norėčiau priminti keletą svarbių epizodų kurios sudėjus į visumą galima teigti, kad fortūna šiais metais irgi buvo mūsų pusėje. Varžybose Kupiškyje pavyko išgelbėti iš esmės pralaimėtas varžybas. Pridėtinio laiko metu įvartis į šeimininkų vartus buvo lyg ir ne visai logiškas, nes kupiškėnai tose varžybose atrodė iš ties gerai. Taigi fortūna pirmą sykį atsuko veidą. Pirmo rato pabaigoje varžybose su Anykščiais namuose pirmavome 2-1, tačiau sugebėjome paskutinėmis minutėmis užsidirbti "pendėlį" į savo vartus. Mutis varžovo smūgį nuo 11 m. stebuklingai ištraukė ir vietoj 1 taško gavome 3. Rugpjūčio mėn. varžybų su Vilniaus MRU, kaip ir nesinorėtų prisiminti, tačiau po to pralaimėjimo sekė ilga sėkmingų varžybų virtinė. MRU kaip paaiškėjo vėliau tapo I lygos vicečempionais. Taigi potencialiai žaidėme su A lygos komanda. Varžybos su SK Rėkliais Panevėžyje baigėsi lygiosiomis, tačiau galėjo būti žymiai blogiau. Po pirmo kėlinio atsilikome 0-2. Rezultatą sugebėjome išlyginti. Vienos varžovų atakos metu Mutis "nušienavo" varžovų puolėją ties 16 m. linija galėjo būti ir 11 m. baudinys ir Mučio pašalinimas, tačiau nebuvo nei vieno, nei kito. Fortūna trečią sykį mūsų pasigailėjo. Atrodo viltys kovoti dėl 1 vietos buvo palaidotos Pasvalyje, tačiau į pagalbą atėjo patys varžovai barstydami taškus ten, kur jų barstyti negalėjo. Netgi paskutinėse varžybose Anykščiuose negalėjo žaisti už šeimininkus Marius Valančiūnas, kuris paprastai be įvarčio mūsų nepalieka.

 Per 18 varžybų pelnyti 53 įvarčiai arba 2.9 per varžybas. Viso praleidome 35 įvarčius arba 1.9 įvarčio per vienerias varžybas. Į klubo pergalių istoriją įeis varžybos su "Baltic' komanda 12-3, su Ąžuolu 7-2 ir su Orfa 6-0. Prie gėdingų rungtynių teks priskirti varžybas prieš MRU 2-7 ir varžybas prieš Saulininką 1-6. 

 29 įvarčius praleido Mutis, o 5 Ernestas iš esmės debiutavęs už Rokiškio FK didžiąjame futbole. 5 sezono varžybose nuo varžovų atsilikome rezultatu 0-1 arba 0-2 ir jas pavyko arba baigti lygiosiomis arba laimėti. Giedrius pelnė įvarčius visose varžybose kuriose žaidė išskyrus mačą Pasvalyje. Dainius šį sezoną nepelnė nei vieno įvarčio nors žaidė visas varžybas išskyrus vienas. 

 Sezono metu mušėme penkis 11 metrų baudinius. 2 įmušė Giedrius su SK Rėkliais ir su FC Kagre, vieną Meistras su SC Baltic ir vieną Gedvė su FSK Anykščiais. Vienas baudinys nebuvo realizuotas Su FC Narjanta nepataikė Alikas. Į mūsų vartus skirti trys 11 m. baudiniai du su SC Baltic prasileidom. Vieną su FSK Anykščiais ištraukė Mutis. 

 Meistras tapo vyriausiu žaidėju pelniusiu mums įvartį. Jam rungtynių dieną buvo 47 metai. Jauniausiu žaidėju pelniusiu įvartį tapo Rionkė jam varžybų dieną buvo 17 metų. 

 Per sezoną užsidirbome 14 geltonų ir vieną raudoną kortelę. 3 geltonas gavo Giedrius, vienintelio pašalinimo autoriumi tapo Mantas Ličkus. 

2015 m. kalendoriukas