2012 m. futbolo sezono apžvalga

2012 10 08

 Tradiciškai pasibaigus didžiojo futbolo sezonui apžvelgiama visa jo eiga.

 Sunki pradžia

 Šių futbolo metų pradžia mūsų komandai kaip niekada buvo sunki. Visą gegužę ir birželį niekaip negalėjom įsibėgėti, tačiau sezono pabaiga kompensavo blogą pradžią. Aišku pirmame rate prarasti taškai brangiai kainavo sezono pabaigoje.  Viso per 2012 m. sužaidėm 15 didžiojo futbolo rungtynių. Dar vasario mėn. suderinom pozicijas su "Atomo" komanda jie kaip ir prieš tai du sezonus sutiko padėti Rokiškio FK UAFA pirmenybėse. Per trejus metus už mūsų komandą jėgas išbandė didelis būrys šios komandos žaidėjų. 2012 m. mums daugiausiai atstovavo Dainius, Aurimas, Mantas, Darius ir Egidijus. Du pastarieji žaidė pirmą sezoną. Iš vietinių žaidėjų prie komandos prisijungė tik Mindaugas. Vienas varžybas sužaidė po kelerių metų pertraukos Rytis. Taigi teko kliautis tais pačiais žaidėjais. Viso mūsų komandos spalvas 2012 m. gynė 29 žaidėjai. 

 Pirmas šių metų didžiojo futbolo rungtynes žaidėme Kupiškyje su "Narjantos" komanda. Draugiškas varžybos pasibaigė mūsų pergale 3-1. Jau sekantį savaitgalį pralaimėjom pirmas oficialias varžybas Utenos FK 2003 SELECT taurėje 0-1. Dar po savaitės nugalėjom "Vilkų" komandą Alantoje 2-1. Po to sekė 6 nelaimėtų varžybų seka. Su Utenos FK Auto 1Logistics 1-4, su Vilniaus "Pionieriais" 2-3, Su FSK Anykščiai tecn. pralaimėjimas 0-3, su Kupiškio "Narjanta" 0-0, su Visagino SC 0-4 ir su FK 2003 2-2. Varžybos su FK 2003 jau nuteikė optimistiškai, nes jau kažkas pradėjo gautis du sykius pralaiminėdami sugebėjom atsitiesti. Bene svarbiausias pirmos sezono dalies įvykis naujos klubo aprangos. Jas po ilgų diskusijų nutarėm pirkti baltas. Šiandien jau šiek tiek gailiuosi, nes idealiai išplauti jas gan sudėtinga. Taigi reikėjo kažko naujo stimulo kuris pakeltų nuotaiką kai niekas nesiseka. Šiame tarpe patyrėm vieną skaudžiausių pralaimėjimų per klubo istoriją. LFF taurės pirmo etapo rungtynėse 2-3 nusileidom Vilniaus "Pionieriams".

 Lūžis

 Kaip nebūtų keista lūžio momentas įvyko vasaros viduryje kada Rokiškis žaidė prieš Atomą. Šiose varžybose pirmą sykį pasijungė Andrius. Varžybas po permainingos kovos laimėjo Rokiškio FK komanda. Pergalę nulėmė Andriaus prisijungimas, "Atomo" įsitikinimas, kad lengvai nugalės na ir kieta mūsiškių kova. Po varžybų "Atomo" žaidėjai pažymėjo, kad jeigu rokiškėnai taip "užsidegę" žaistų su kitomis komandomis rezultati būtų kitokie.

 Antra sezono pusė susiklostė kur kas geriau. Po 6 nelaimėtų varžybų sekė 6 nepralaimėtos. Pergalė prieš Utenos "Vilkų" komandą jau įeis į klubo istoriją, nes tai varžybos kuriose pelnėm daugiausiai įvarčių per klubo istoriją 6-1. Kai kas šią pergalę įvertino skeptiškai "maždaug laimėjot prieš vaikus". Noriu priminti, kad tie vaikai ir kitoms komandoms pridarė rūpesčių ypač kupiškėnams ir FK Auto1 Logistics. Privalėjom namie nugalėti uteniškius, tačiau nepasisekė. Kaip parodė tolimesni įvykiai šios lygiosios užkirto kelią kovoje dėl 3 vietos. Tokį tikslą buvome numatę po draugiškų varžybų su Kupiškio "Narjanta" sezono pradžioje.

 Kerštas

 Varžybose su Anykščių komanda pavyko atkeršyti varžovams už visas ankstesnes nesėkmes. Komanda įrodė, kad UAFA pirmenybėse neįveikiamų nėra. Pagaliau pavyko nugalėti vieną iš neparankiausių varžovų. Gedvės įvartis mušant per save pasiektas šiose varžybose be abejonės gražiausias šių metų sezone.

 Optimistiška ir problematiška sezono pabaiga

 Sėkminga sezono pabaiga nuteikia gan optimistiškai, tačiau problemų ratas nemažėja. Sporto centro parama komandai dalyvaujančiai respublikinėse varžybose sumažėjo katastrofiškai, lyginant su ankstesniais metais. Savivaldybės vadovų pažadai taip ir liko pažadais. Tik vienose varžybose su "Pionieriais" turėjom daugiau mažiau optimalią sudėtį. Dėl to, kad Gedve pakeitė darbą vis sunkiau sulipdyti kolektyvą. Kiekvienose varžybose tenka ieškoti vis naujo lyderio. Juo galėtų tapti Andrius, bet problemos su atvykimu į varžybas. Juo galėtų tapti vienas iš atominių, bet čia įsijungia "savas ne savas" faktorius. Iki idealaus kolektyvo varianto dar šiek tiek trūksta.

 Varžybose su "Vilkais" komandą pavedė Gasas gaudamas nereikalingą raudoną kortelę. Tose varžybose išsikapstėme, bet jis negalėjo žaisti sekančių varžybų kuriose patyrėm skaudų pralaimėjimą. Su "Narjanta" grybą "pjovė" Alikas ten išsikapstyti nepavyko, išleidom aiškią pergalę. Tai iš pažiūros smulkmenos, bet galutiniame rezultate viskas susideda, plius klubas nukenčia finansiškai. Šiemet gavom 3 raudonas kortas ir 9 geltonas ko gero tiek dar nebuvom gavę niekada.

 Šiemet neturėjom aiškaus komandos puolimo lyderio. Giedrius per tris žaistas varžybas pelnė 3 įvarčius, įdomu kaip būtų, jeigu būtų žaidės visas. Andrius per 3 varžybas pelnė 2 įvarčius. Gedvė tapo rezultatyviausiu pelnydamas tik 4 įvarčius.

 Dėl kito sezono dar aišku sunku prognozuoti, bet problemų tikrai nesumažės. Tam mes čia ir esame, kad tas problemas spręsti.