Futbolas prieš Jonines

2019 06 23

 Birželio 21 d. vakarą Rokiškio FK sužaidė pirmas realias oficialias varžybas savo mieste. Turėjome nuogastavimų dėl daugelio dalykų bet apie viską nuo pradžių. 

 Gegužės pabaigoje vykome į Biržus draugiškų varžybų jos pasibaigė 2-4 varžovų naudai. Gaila, bet atsakomosios draugiškos dvikovos suorganizuoti Rokiškyje nepavyko. Taigi penktadienį biržiečiai atvyko jau oficialių varžybų žaisti. Pirmas nuogastavimas tai aikštės dydis. Mūsų nuomone žaisti 8 prieš 8 ji tinkama, tačiau realiai šis reikalas nebuvo išbandytas. Penktadienis į visus klausimus neatsakė, bet mūsų komanda čia jautėsi komfortabiliau ir dėl to, kad savas stadionas ir dėl to, kad mažesnės erdvės leidžia labiau susispausti gynyboje.

 Varžybos iš esmės pavyko ir žaidimo, ir priimtų sprendimų, ir rezultato prasme. Norint pakovoti dėl 1-5 vietų būtina susirinkti visus taškus namuose ir dar kažką parsivežti iš Panevėžio kaip žinia dvi išvykos kol kas atnešė "0" taškų. Biržiečiai vieni realiausių mūsų konkurentų. Lyginant su draugiškomis varžybomis pasikeitė ir vieni ir kiti. Ko gero ryškiausiu mūsų pokyčiu tapo vartų sargas. Kokių 40-50 procentų penktadienio pergalės priklauso Dariui bėje turbūt pirmą sykį oficialiose varžybose atstovavus gimtinės komandai. Tie keletas metų praleistų akademijoje subrandino į rimtą žaidėją. Belieka tikėtis, kad tai buvo ne vienintėlės varžybos už mūsų komandą. 

 Mūsų įvarčius pergalingai pasibaigusiose varžybose pelnė Renatas. Dvi įspūdingos bombos viena pirmame kita antrame kėlinyje nulėmė pergalę. Aišku be visos komandos pastangų čia irgi nebūtų nieko gero išėję. Labai tvarkingai sužaidėme gynyboje ką pažymėjo ir varžovų treneris. Iš esmės jie progas susikūrė jau esant rezultataui 2-0. Taigi geras lyderių ir visos komandos žaidimas atnešė pirmą namų pergalę.

 Varžybas susirinko pažiūrėti apie 50 žmonių. Visi jie praktiškai liko už stadiono tvoros, nes nėra kur atsisėsti. Nėra kur persirengti žaidėjams, nes abiejų mokyklų drabužinės remonte. teko kaip senais gerais laikais rengtis čia pat stadione. 

 Šeštadienį senjorai lankėsi Visagine dvi varžybos du pralaimėjimai. kol kas skestame.