Būti ar nebūti futbolui Lietuvoje

2019 05 04

 Penktadienį savivaldybėje Rokiškio futbolo žmonės susitiko su naujuoju meru, švietimo skyriaus vedėju. Susitikime dalyvavo sporto centro ir J. Tūbelio progimnazijos direktoriai. 

 Buvo apsvarstyta daug klausimų, bet pagrindiniai buvo keli. Pirmas išsiaiškinti mero poziciją dėl futbolo raidos perspektyvų. Iš esmės neišgirdome ne taip, nei ne. Viskas išsprendžiama, kol neprasideda kalba apie papildomą finansavimą. Tada retorika tampa mums nepalanki. Siūloma rašyti programas arba siūlomi kiti keliai iš esmės apie nieką. Rajono vadovams atrodo jeigu būtų patenkinti mūsų norai tai būtų kažkoks išskirtinumas ir išskyrimas prieš kitas sporto šakas. Tada panašiai galėtų pradėti elgtis kitų sporto šakų atstovai. Žodžiu jokios konkurencijos kaip yra taip gerai.

 Labaiusiai papiktino sporto centro direktorius kuris vis citavo sporto įstatymą pagal kurį VŠĮ Sportuokime kartu užsiima vos nelegalia veikla. Žodžiu nei Alikas, nei Mutis neturi teisės dirbti su vaikais ir užsiima nežinia kuo. Nesuprantanmas vienas dalykas jeigu vaikams patinka, jeigu tėvams tinka ar tai ne įrodymas jog einama teisingu keliu.

 Reziumuojant galima pasakyti, kad kol nepasikeis sporto vadai ir neateis kitokio mąstymo žmonės nei Rokiškyje, nei Lietuvoje futbolo nebus. Norint, kad būtų rezultatas reikalinga investuoti ir daug, kaip tą daro kitos valstybės. Visas šis mūsų reikalas sukosi apie papildomą finansavimą vaikų futbolui. Tenka pripažinti, kad ir šį sykį nepasisekė. Ir toliau teks laikytis grynai ant entuziazmo. Kol savivaldybės nepradės investuoti į futbolą kol valstybė neinvestuos į futbolą tol nieko nebus. Tikėtis, kad geri dėdės verslininkai ištrauks mūsų futbolą iš balos manau neverta.

 Reikėjo laukti 20 metų kol Rokiškyje atsirado normalios dirbtinės dangos futbolo aikštelė. Dar 20 teks palaukti kol atsiras žalios dangos normali aikštė. Panaši istorija su Nacionaliniu stadionu. O mes kalbame, kad Lietuvoje futbolas merdi ar gali būti kitaip?

 Šios mintys beabėjo subjektyvios kiti susitikimo dalyviai galėjo susidaryti ir kitokią nuomonę.