DSC taurė

2019 02 05

 Sekmadienį Utenoje finišavo DSC taurės varžybos kurias galima laikyti savotiškomis apskrities salės futbolo pirmenybėmis. Pirmas turas vyko dar 2018 m. Po pirmos dienos varžybų taškų neturėjome 4 dvikovos su Utenos komandomis pasibaigė pralaimėjimais. Visose varžybose žaidėme ne taip ir prastai, tačiau vis ko nors pritrūkdavo. Antrame ture pavyko susirinkti 6 taškus ir pakilti į 6 vietą. 

 Ketvirtfinalyje laukė Utenio akademija. Sąskaitų su jaunimu turime nuo senų laikų. Šį sykį pajėgesni buvome mes 7-4 ir išlikimo barjeras įveiktas. Pusfinalyje laukė atkaklus mūšis su Draco. Vyko apylygė kova viso mačo eigoje. Pabaigą užtikrinčiau sužaidė uteniškiai ir išstūmė mus į kovą dėl 3 vietos.

 Mūšis dėl 3 vietos buvo jau trečias per 4 metus. Visi galvojome apie tai, kad šį sykį jau tikrai turėtų pasisekti. Bet galvoti yra viena, o įgyvendinti yra kita. Varžovas pasirodė irgi ne iš kelmo spirtas. Pirmi prasileidome čia kaip ir nieko naujo dažniausiai taip būna. Dar pirmame kėlinyje po rikošetų rezultatas tapo lygus. vėl gi atrodė, kad antrame kėlinyje turime juos daspausti, tačiau su įvarčiais buvo tikra problema. Rionkė ir Liudas neįmušė kada neįmušti buvo neįmanoma. Kas seka po to įvartis į tavo vartus. Gavome ne vieną o du, liko apie 11 min. Per minutės pertraukėlę sutarėme, kad mus gali išgelbėti tik charakteris, nes viskas nesisekė juodai. Pradėjome spausti varžovus ir tai davė vaisių likus žaisti apie 3-4 min. išlyginome. Tačiau čia varžovai vėl smogė beveik mirtiną dūrį. 3-4 likus žaisti apie 2 min. Ūpas nukrito visiems šitiek pastangų ir vilčių žlunga. dar kažką bandome daryti, bet akyse tuščia. Likus žaisti 4 sekundes Alikas gavo kamuolį netoli vartų. Per tą laiką jis sugebėjo suklaidinti varžovų gynėją ir pasiūsti kamuolį į vartus. Sirena skelbianti varžybų pabaigą nuaidėjo kartu su kamuolio atsiradimu vartų tinkle. Kažkas dar bandė protestuoti, tačiau veltui įvartis įskaitytas.

 6 metrų baudinių serijoje Dyve united atrodė palūžusi ir mes juos užtikrintai laimėjome. Šypsenų buvo mažai, nes buvo per daug įtampos ir nervų.

 Po varžybų vykusioje apdovanojimų ceremonijoje Mutis tapo geriausiu turnyro vartininku, o Alikas geriausiu komandos žaidėju. Iš tikrųjų užaugo Gedvei pamaina. Labai didelė dalis medalio gauto šiame turnyre priklauso Alikui. Jo įvarčiai, atsinešimas yra pavyzdys jaunimui.