Finišavo paskutinis savaitgalis su futbolu

2018 12 25

 Nuo penktadienio iki sekmadienio buvo daug futbolo. Per visas varžybas teko patirti ir pergalės ir pralaimėjimo skonį, bet apie viską nuo pradžių.

 Penktadienis turėjo prasidėti varžybomis tarp Rokiškio FC Tornado ir Ignalinos SC, tačiau Ignalina neatvažiavo ir tuo sau įsirašė pralaimėjimą. Tą patį vakarą startavo Rokiškio FK Kalėdinė taurė. Šį sykį nekvietėme svečių komandų. Priežastis banali vis dar nesuremontuoti persirengimo kambariai. Pirmieji susigrūmė FC Tornado ir Realas. Realas tai tie patys žmonės tik kitas pavadinimas. Komandos iniciatoriumi tapo Mindė, o jis kaip žinia už Realą daug ką paaukotų gal net niekada neišsikraustytų iš Kavoliškio. Varžybos vyko permainingai, bet nugalėjo patirtis. Realas šventė sunkią pergalę rezultatu    3-2.Kitose vakaro varžybose Entuziastai neatsilaikė prieš Seną šaiką ir pralaimėjo 0-6.

 Šeštadienį nuo ryto visa smagia kompanija važiavome į Uteną kur laukė varžybos DSC taurėje. Iš keturių varžybų gavome keturis nulius. Per 4 varžybas sugebėjome pelnyti tik 2 įvarčius. Taigi susidūrėme su realizacijos problema. Pirmas varžybas 0-3 nusileidome Utenio akademijai. Antrose tik rungtynių pabaigoje pralošėme Draco 0-4. FK 2003 nubaudė skausmingiau 1-6. Na ir paskutines varžybas kurias privalėjome laimėti kažkaip sugebėjome pralaimėti Dyve komandai 1-2. Visose varžybose buvo bandome žaisti futbolą, o ne tik atsimušinėti nuo varžovų atakų. FK 2003 baudė už kiekvieną klaidą gynyboje. Su Dyve kamuolys tiesiog nėjo į varžovų vartus, o dvi klaidos prie savų virto neigiamu rezultatu. 

 Sekmadienis prasidėjo nuo FC Tornado varžybų su bendraamžiais iš Visagino. Svečių treneris išskaitė, kad pagal reglamentą galima žaisti su vartininku. Kadangi Visaginiečių atvyko tik 5 žmonės jų taktika buvo aiški kiek galima ilgiau kontroliuoti kamuolį ir ieškoti mūsų klaidų. Prasidėjo tai ką vadinu antifutbolu. Kol susigaudėme kas ir kaip atsilikome 0-2. Tačiau tas varžovų vartininko lakstymas po aikštę turėjo sukurti jiems problemų kas ir atsitiko. Dar pirmame kėlinyje išlyginome ir persvėrėme rezultatą 4-2. Antrame kėlinyje varžovai priartėjo 4-3, tačiau dar viena mūsų kontra ir 5-3 išliko iki varžybų pabaigos. Gal 3 įvarčius įmušėme galva o tokių dalykų pasitaiko itin retai. Varžovai iš esmės gavo tai ko patys nusipelnė. Ši pergalė dar labai saldi ir tuo, kad 4 jų žmonės penktadienį dalyvavo peržiūroje į U 19 salės futbolo rinktinę.

 Po to tęsėsi kalėdinės taurės varžybos. Realas sunkiai, bet palaužė Entuziastus 5-3. Fc Tornado metė iššūkį Senai šaikai ir likus 4 minutėms iki varžybų pabaigos pirmavo 3-2, tačiau persvaros nesugebėjo išsaugoti ir pralaimėjo 3-4. Šis pralaimėjimas šiek tiek palaužė jaunimą ir Entuziastai juos nugalėjo 2-0. Šiose varžybose traumą gavo Entuziastų vartininkas Ernestas jam lūžo ranka.tai bet kokiu atvėju nemalonus šių varžybų epizodas. Lemiamoje dvikovoje Realas 4-3 nugalėjo Seną šaiką ir tapo turnyro čempionais.

Individualūs apdovanojimai:

Geriausias vartininkas: Darius Kublickas (FC Tornado) 

Rezultatyviausias žaidėjas: Renatas Giriūnas - 5 įvarčiai (Sena šaika)

Geriausias turnyro žaidėjas: Alikas Samoilovas (Realas)