Baigėsi UAFA 11 prieš 11 pirmenybės

2018 10 15

 Savaitgalį finišavo 2018 m. Utenos apskrities futbolo pirmenybės. Jos vyko pagal šiek tiek kitokį formatą negu anksčiau. Kadangi pirmenybėse išreiškė norą dalyvauti tik 4 komandos buvo sutarta organizuoti pusfinalius ir finalus. Kaip žinia Rokiškio FK po pirmo rato buvo tik 3 vietoje, tačiau antrame rate pavyko surinkti 7 taškus ir prasibrauti į turnyrinės lentelės viršų. Pirma vieta garantavo savos aikštės pranašumą kurį reikėjo realizuoti.

 Pusifinalyje laukė geri pažystami iš Kupiškio. Varžovai rinko visus ką galėjo ir turėjo tikrai stiprią sudėtį. Mes jiems priešpastaėme kovingumą ir norą nugalėti. Pirmas kėlinys vyko permainingai su abipusiais išpuoliais. Šį sykį mums neblogai sekėsi kurti ir išnaudoti kraštus. Pirmą įvartį pelnė Lukas "tradiciškai" pergudravęs varžovų vartininką. Antrame kėlinyje greitas Giedriaus įvartis dar labiau nuėmė įtampą. Pradėjome žaisti savo malonumui, o varžovas kuo toliau tuo labiau darėsi demoralizuotas. Rionkės smūgis iš dešinio krašto taip sėkmingai "nusipjovė" Mariui ant galvos ir jau 3-0. Varžovų triuškinimą užbaigė Rionkė technišku smūgiu pelnęs 4 įvartį. Neabejotinai geriausias mūsų mačas šį sezoną. Varžovams labai trūko Brazo jo niekas taip ir nesugebėjo pavaduoti.

 Spalio 13 d. 13 val. lemiamas mūšis Rokiškio "Marakanoje". Varžovas Visagino "Inter-veteranai" nukovę prieš tai Anykščius. Dėl įvairių priežasčių surinkome tik 12 žaidėjų, varžovai irgi atsivežė 12. Varžybas pradėjome labai sunkiai pirmas 15 min. tiesiog buvome prispausti prie savų vartų. Per jas krito įvartis į Mučio namus. Po kampinio neišsirinkome žmonių ir 0-1. Varžovai ir toliau grąsino mūsų vartams mes tuo tarpu prie jų vartų nieko gero nesukūrėme.

 Per pertrauką reikėjo užsivesti, nes be ugnies varžybų nelaimėsi. Pirmos 20 antro kėlinio minučių jau buvo mūsų. Gaisrai vienas po kito kildavo prie Visagino vartų. Pavojingai smūgiavo Mindė, Gedvė. Išlyginamasis įvartis krito po Aliko gan tolimo, bet labai tikslaus smūgio. Buvo toks legendinis žaidėjas ir treneris Kijevo Dinamo komandoje Lobanovskis. Jo smūgiai nuo kampinio būdavo vadinami "krentantis lapas", kai kamuolys keičia trajektoriją ir neaišku kur nukris. Čia įvyko kažkas panašaus. gaila, bet sėkmės išvystyti nepavyko. Žaidimas išsilygino, o vieną sykį varžovai tiesiog mums padovanojo iššvaistytą progą. Teko žaisti pratęsimą jo metu tikslas buvo apsiginti, nes kuo toliau tuo labiau seko jėgos. 

 Varžybų likimą nulėmė 11 m. baudiniai. Juos šiek tiek tiksliau realizavo varžovai suklydę tik kartą, kai mes tuo tarpu suklydome du sykius. Gaila, bet taurė iškeliavo į Visaginą. Pritrūko nedaug, fortūna visų varžybų metu buvo mūsų pusėje, tačiau lemiamu momentu atsuko nugarą. Ką gi pernai buvome treti šiemet antri. Gaila, bet tai gali būti UAFA pirmenybių 11 prieš 11 pabaiga. Trečią vietą išplėšė Narjanta nugalėjusi išvykoje Anykščius.

 Aliko "lapas"

Mučio šuoliai

Apdovanojimai