Kelionė į Karaliaučių 4 dalis

2018 07 04

 Paskutinis kelionės į Karaliaučių aprašymas kuris šiek tiek vėluoja. Taigi pasakojimas nutrūko ties išvykimu į stadioną. Miesto centre buvo įrengta autobusų stotelė. Likus porai valandų iki varžybų sirgalių armija patraukė link jos. Teko įsimaišyti į kratų būrį ir drauge keliauti autobusu. Viešasis transportas nemokamas, autobusų dešimtys taigi viskas labai sklandu. Kelias neilgas kokios 10-15 min. per jas pramokom netgi kroatišką dainą kurią jie nuolat kartojo.

 Stadionas pasitiko šventiškai. Kelios scenos su įvairių stilių muzika. Aukštos lėlės klajojančios po sirgalių minią, užkandžių ir gėrimų paviljonai. Labai nustebino prekyba alumi kuri vyko tiek stadiono prieigose, tiek pačiame stadione. Prieš keletą metų būnant Lenkijoje Europos čempionate per du kilometrus nuo varžybų vietos jokio alkoholio. Norint patekti į jį patį vėl didžiulė patikra. Dar kurį laiką apžiūrinėjome naują stadioną kuris iš išorės primena kruizinį laivą.

 Likus valandai patekome į jo vidų. Stadionas gražus, modernus, šiuolaikiškas. Kol komandos darė apšilimą publika buvo įvairiai užimama. Liejosi dainos, padrasinimai iš futbolo legendų ir kt. Mūsų vietos tikrai geros nors ir aukštokai, bet viskas kaip ant delno. Kaimynai apačioje pagyvenusi šeima iš Nigerijos. Kaimynai dešinėje du "įkalę" ruseliai. Iš pradžių labai aktyviai reiškėsi po to vienas greitai nulūžo. Kaimynai virš mūsų kroatai kurie sudarė apie 10 tūkstančių visų žiūrovų. Tik jiems nurimus pasigirsdavo "Rasija" šūkiai, nigeriečiai tuo tarpu buvo beveik negirdimi.

 Varžybos kaip varžybos pirmas kėlinys kiek nykokas, antras jau įdomesnis. Vaizdas toks, kad krotai be ypač dielių pastangų įsidėjo 3 taškus. Pasibaigus varžyboms minia pajudėjo link miesto centro kur šventė tęsėsi toliau. Tuo tarpu mes pajudėjome namų link.