Didžiojo startas

2018 05 13

 Pagaliau įvyko didžiojo startas. Buvo variantas, kad jo gali ir nebūti. Nepaslaptis, kad vienas iš tų žmonių kuris labai inicijavo šias pirmenybes buvo Rokiškio FK vadovas. Praradę 11 prieš 11 vėliau labai sunkiai jį atgaivintume. Eiti į II lygą mums būtų persudėtinga, o kitų alternatyvų kaip ir nėra.

 Po keblaus ir nelabai sėkmingo žiemos sezono tikėtina, kad vasaros sezonas nebus lengvesnis. Pirmas turas namuose su mums nepalankia Anykščių komanda.

 Vis tik sugrįžome į sporto mokyklos stadioną, nors su juo ne viskas gerai, užsitesęs sausas oras pradžiovino veją, bet prasidėjęs lietus greičiausiai viską sugadintų. Kol vietiniai klerkai nuspręs ką daryti gali pasikartoti praėjusių metų istorija, nes realiai tai niekas nepasikeitė.

 Į varžybas rinkomės ir sunkiai ir lengvai tuo pačiu. Nebuvo nei komandos kapitono, nei vicekapitono taigi vedlio pareigos buvo patikėtos vienam iš "seniausių" žaidėjų Giedriui. Tiesa jis vilkėjo ne Rokiškio FK marškinėlius kadangi kapitono raiščio neturėjome tai kitokie marškinėliai ir buvo kapitono raištis. Po metų sugryžo Vaidas, tikėkimės entuziazmo jam užteks, prisijungė keletas Tornado žaidėjų, Karolis ir komandą sulipdėme.

 Sunkiai rinkosi ir teisėjų brigada žodžiu daug kas sunkiai. panašu, kad su Anykščiais gimsta antras rimtas derbis, nes daug žmonių ir iš mūsų komandos ir iš FSK žaidžia "Medžių" gretose Vilniuje. Varžybas aktyviau pradėjome mes, vėliau iniciatyvą perimė svečiai. Labai didelių pavojų nei prie vienų, nei prie kitų vartų nebuvo po pirmo kėlinio 0-0.

 Varžybos klostėsi lygiai ir antrame kelinyje buvo daug kovos, daug kampinių, daug baudos smūgių. Pirmieji įvartį pelnė svečiai per pertrauką pasikeitę marškinėlių spalvą. Mes mėlyni-geltoni, jie geltoni-žali nebeaišku kur kas. Po kelių akimirkų krito išlyginamasis įvartis jo autorius Gytis. Grašiai smūgiavęs ore skriejusį kamuolį abu įvarčiai pasirodė kažkuo panašūs. Varžovai pasėdo ir galėjome išplėšti pergalę. Giedrius su Rionke sužaidė idealiai į plotą. Ir mūsų Nr.3 išbėgo vienas prieš varžovų vartininką, tačiau smūgiavo šalia vartų. 

 Apibendrinat varžybos gavosi gan įdomios daug kovos, daug noro, tačiau pavedė meistriškumas. Antras turas bus sudėtingesnis laukia išvyka į Visaginą po poros savaičių.