Validolinė, bet laiminga varžybų pabaiga

2017 06 19

 Tik prasidėjęs jau ir finišavo UAFA pirmenybių I ratas. Taip jau susiklostė, kad net 4 varžybas iš 5 žaidėme namie. Dvikova su Inter-veteranais buvo principinė, nes abi komandos turėjo po 9 taškus ir abi nebuvo nusiteikusios jų dalinti.

 Visaginiečių atvyko tik 11, mes turėjom 15 žmonių ir beveik optimalią sudėtį šiai dienai. Karšta popietė lyg ir buvo naudingesnė mums, tačiau varžybų eigoje tas nebuvo matyti. Varžybas pradėjome aktyviai ir jau antrą sykį šiame sezone pelnėme greitą įvartį. Po reido aikštės viduriu pavyko pasižymėti Modestui Karteniui. Taigi jau pačioje pradžioje įgyjome pranašumą tai buvo ir pliusas ir minusas. Pliusas, nes galėjom atsitraukti ir naudoti kontratakų taktiką, minusas, nes iki varžybų pabaigos dar buvo marios laiko. Varžovai iki kėlinio vidurio sustygavo savo žaidimą vis tik buvo matyti jų patirtis ir žaidimo II lygoje praktika. Nežiūrint to vyko abipusė kova su pavojingais momentais tai prie vienų tai prie kitų vartų. Mūsų geriausias šansas buvo Mariaus reidas ir smūgis visai šalia virbsto. Varžovai galėjo išlyginti po nesusikalbėjimo pri mūsų vartų ir tik Ernesto reakcija neleido kamuoliui kirsti vartų linijos.

 Antro kėlinio pradžioje vėl pelnėme įvartį. Modestui pavyko prasiveržimas kairiuoju kraštu ir pasas kaip "ant lėkštutės" Renatui. Šiam neliko nieko kito kaip pasiūsti kamuolį į tuščius vartus. 2-0 ir jau ramiau. Iniciatyva palaipsniui perėjo į varžovų rankas ir jų spaudimas didėjo. Po eilinio nesusikalbėjimo tarp vartininko ir gynėjų rezultatas tapo 2-1 mūsų naudai. Renatas galėjo padėti tašką varžybose, bet jo smūgis iš patogios padėties skriejo virš vartų. Iki varžybų pabaigos svečiai turėjo progą ir išlyginti ir persverti rezultatą. Abu sykius puikiai sužaidė mūsų vartininkas ir tvirtovė buvo apginta. Gan gausiai susirinkę žiūrovai išvydo ketvirtą mūsų pergalę. Pergalė darbinė, kaip ir buvo sakyta prieš varžybas laimės tie kurie labiau norės. 

 Keletas apibendrinančių I ratą minčių. Nežiūrint visų nuogastavimų prieš varžybas pavyko išlaikyti komandos branduolį, bei pritraukti naujų žmonių. Taigi RESPECT visai komandai. Nesam ant tiek geri, kad iškovotumėme lengvas pergales, todėl buvo labai svarbu jas prisiminti, nes praėjusiais metais jos mus buvo pamiršusios. Buvo klaustukų su vartininku po Mučio traumos, tačiau pasikartojo sena tiesa nėra to blogo kas neišeitų į gera. Kol kas Ernestą galima tik girti. Taigi sugrįžus Mučiui turėsim lygiavertį tandemą. Bene problematiįkiausia situacija su vidurio gynyba. Čia sudėtingiausia pozicija vis tik kai žaidžai Gedvė užtikrintumo turime daugiau. Gerai į komandą įsiliejo Tomas. Jį dar 2010 m.  bandėme įlieti į komandą, bet tada žaidė panevėžiečiai saviems nelabai buvo vietos. Žavi kovotojo mentalitetas. Mūsų puolamųjų veiksmų sėkmė labai priklauso nuo Luko ir Renato tandemo.jiems tenka 8 iš 14 mūsų pelnytų įvarčių. Labai padeda puolime Modestas Kartenis savo sprogstama energija tiesiog varantys varžovus į neviltį. Šiaip pusė darbo padaryta rugsėjį laukia kita pusė tikėkimės visi būsim sveiki ir iškovotų pozicijų neužleisime.