Sugrįžimas į Alantą

2017 06 12

 Praėjusį savaitgalį Rokiškio FK vyko į Alantos miestelį, o tiksliau į šalia Alantos esantį Naujasodį. Čia  buvo žaidžiamos UAFA pirmenybių rungtynės FK Molėtai - Rokiškio FK. Molėtų miesto stadionas nors ir buvo atidarytas dar nėra tinkamas, todėl vietinė komanda renkasi Alantas. Gerai, kad į varžybas išsirengėme anksčiau, nes kelias Anykščiai - Molėtai pasirodo remontuojamas, todėl teko vykti per Uteną. Alantoje lankėmės prieš 5 metus taigi įvyko sugrįžimas. Stadionas lygiai toks pat nelygus, bet pakankamai tvarkingas. Mus pasitiko Molėtų komandos vadovas Benas Zelkevičius jaunesnysis. Ši pavardė Lietuvos futbole viena iškiliausių.

 Varžybų pradžiai 11 žaidėjų taip ir neturėjome, nes ekipažas iš Vilniaus vėlavo. Taigi varžybas pradėjome dešimtyje. Tokia situaciją jaukė planus. Apie varžovų paspaudimą nebuvo ir kalbų. Gavosi priešingai, mes patekome po varžovų presu ir po klaidos prie savų vartų jau varžybų pradžioje atsilikome 0-1. Taigi tikėto lengvo pasivaikščiojimo-nebus. Varžovas kuris tris anksčiau pralaimėtas varžybas nusileido vidutiniškai 6 įvarčių skirtumu įsiveržė į priekį ir toliau auginosi sparnus. Sužaidus apie 15 min. aikšėje jau buvo mūsų kovinė sudėtis. Rezultatas vertė skubėti, o skuba kaip žinia veda prie klaidų. Lukui pagaliau pavyko išlyginti ir persverti rezultatą. Alikas mūsų persvarą padidino iki 3-1.

 Antrame kėlinyje vėl per daug atsipalaidavome ir leidome varžovams kvėpuoti mums į nugarą. Komandos keitėsi įvarčiais ir galutinis rezultatas buvo labiau kitos sporto šakos, bet ne futbolo 6-4 mūsų naudai. Dar įvartį pridėjo Lukas, dublį surinko pirmą sykį šiais metais žaidęs Giedrius. 4 praleisti įvarčiai nuo Molėtų aišku prastas rezultatas. Labai daug klydome gynyboje, nesilaikėme žaidybinės drausmės, na ir aišku aikštė įnešė savų korekcijų. Vyravo futbolas be galvų visi nori įmušti, o ramybės ir užtikrintumo nėra. Kažkokių išvadų pagal šias varžybas kaip ir daryti neišeina. Reikėjo laimėti - laimėjom. Molėtai jeigu ir toliau nepasimes tik stiprės. Fizinių kondicijų užtenka noro irgi. Sekantis turas Rokiškyje žaisime prieš Visagino komandą.