Pirma nesėkmė

2017 06 04

 Pirmą birželio šeštadienio papietę Rokiškio FK žaidė su svečių komanda iš Anykščių. Mūsų istorija siekia 2009 m. kada abi komandos susitiko pirmą sykį. Daugumoje varžybų pajėgėsni buvo Anykščių futbolininkai, keletą svarbių pergalių pasiekėme ir mes, tačiau aišku viena lengva ir paprasta nebus. Užpraėjusias metais Rokiškyje sužaidėme lygiosiomis 2-2, pernai varžybos neįvyko, nes Anykščiai neatvažiavo. Kaip bus dabar?

 Mūsų sudėtis vėl patyrė korekcijų, nebuvo traumuoto Gedvės, nebuvo saugų grandyje Modesto. Juos pakeitė Remigijus ir Gytis, du žaidėjai iš Juodupės. Varžybas aktyviau pradėjo anykštėnai jie ilgiau kontroliavo kamuolį, siuntė aštrius perdavimus į mūsų baudos aikštelę. Lemtinga tapo 10 rungtynių minutė. Varžovų puolėjo reidą nutraukė mūsų gynėjai. Teisėjas parodė į 11 metrų žymę. Visas stadioasi pyko, kad pražangos nebuvo, o anykštėnas tik simuliavo pražangą. Kaip sakoma tokiais atvėjais visi išskyrus teisėją matė, kad baudinys buvo. Dabar situacija pasikartojo tik atvirkščiai. Po tikslaus smūgio nuo 11 metrų atsilikome 0-1. Iki varžybų pabaigos laiko marios laiko, bet čia netekome Mindės, antro mūsų vidurio gynėjo. Reikėjo Tomą atitraukti į centrą, o kairiakojį Ugnių išleisti į dešinę gynybos pusę. Iki kėlinio vidurio žaidimas išsilygino, tačiau vyko ištisas karas su begale pražangų ir susidūrimų. Nedaug trūko, kad netektume ir vartininko. Po to kai į Ernestą "įvažiavo" varžovų puolėjas likusią varžybų dalį jam  teko žaisti šlubčiojant. Geriausią progą išlyginti rezultatą pirmame kėlinyje turėjome po baudos smūgio. Lukas puikiu smūgiu apvedė sienelę ir jau atrodė, kad įvartis, tačiau iš kažkur išlindo Mariaus Valančiūno ranka. Kamuolys nuo rankos atsimušė į skersinį ir išlėkė į užribį. 

 Antrame kėlinyje viskas vyko panašiai ir jeigu būtų įskaitytas Luko įvartis lygiosios ko gero mums būtų buvęs teigiamas rezultatas. Kėliniui einant į pabaigą apnuoginome gynybą. Varžovai turėjo tris šimtaprocentines progas, tačiau jų neišnaudojo. Ir vis tik tašką galėjome padėti mes, bet paskutinės atakos metu Modesto dūrį nutraukė tas pats varžovų vartininkas. Ką gi pirmas pralaimėjimas ir nutrūko naujų aprangų nepralaimėta serija oficialiose varžybose kuri tęsėsi nuo sausio mėn. Ko pritrūko? Šiek tiek naglumo, aktyvumo priekyje. Susikūrėme tikrai mažai progų įvarčiui pasiekti. Antroje varžybų pusėje vėl "grybavome' gynyboje. Nepataikom į kamuolį, pametam savo žmones. Šį sykį fortūna buvo ne mūsų pusėje.

 Jau šį penktadienį judam į Alantą. Preliminariai išvažiuosim 17.30 val.