Vakar finišavo 2016 m. rajono futbolo pirmenybės

2016 06 11

 Atrodo normaliai neįsibegėjusios, tačiau jau vakar birželio 10 dieną rajono pirmenybės finišavo. 

 Praėjusį antradienį įvyko paskutinės vieno rato varžybų rungtynės. Juodupė surenka viską ką turi geriausio netgi pasitelkia žaidėją iš II lygos kurio senelis juodupietis, tačiau ir tai nepadeda. Feniksas užtikrintai laimi ir garantuoja sau kovą dėl pirmos vietos. Tuo tarpu Juodupė pakimba ant klaustuko jos likimas jau kitų komandų rankose. Tampa aišku, kad Juodupė ir vėl nežais finale. 

 Trečiadienį vyksta kova dėl patekimo į didijį finalą. Dabar jau Senjorai surenka visus ką įmanoma, netgi Guminį vartuose, kurio jau nematėme žaidžiant futbolą gal kokius metus. "Entuziastai" tuo tarpu varo "savo liniją" laukia varžovų klaidos ir antrame kėlinyje jos sulaukia. Po to kai "Senjorai" atsilieka iniciatyva pereina į jų rankas. Gražiai, techniškai bando žaisti Oliveris, tačiau iš kitų žaidėjų sulaukia per mažai pagalbos, o "Entuziastai" prieš jį irgi žaidžia 'kietą' futbolą. Varžybų laikui artėjant prie pabaigos "Entuziastams" pavyksta greita kontrataka ir Mindaugas Dūda nubraukia, bet kokias "Senjorų" vitis. Senjorai lieka ne tik be finalo, bet ir be kovos dėl 3 vietos.

 Ketvirtadienį Juodupei reikėjo atlikti formalumą nugalinti FC Tornado. Kol Juodupė "miegojo" Tornado įsiveržė į priekį, tačiau vėliau pranašumą iššvaistė ir pralaimėjo 1-4. taigi dėl 3 vietos susikaus Juodupė ir Ledas, o finale Feniksas ir Entuziastai.

  Tuo tarpu stadionas per pastarąsias dienas pavirto į dykynę. Visi klausinėja kodėl tokia situacija, kodėl niekas nelaisto? Klausimas į kurį atsakymo niekada nebuvo ir nebus. 

 Penktadienį vakare prieš pat finalus pradėjo lyti ir lijo praktiškai abiejų varžybų metu. Pirmiji į kovą stojo Ledo ir Juodupės futbolininkai. 

 Nuo pat varžybų pradžios Juodupė atrodė pranašesnė. Jų atakos ir smūgiai pavojingesni. Ledas panašu tokiai įvykių eigai nebuvo visai pasiruošęs. Todėl nieko nuostabaus, kad dar neįpusėjus kėliniui po kampinio Juodupės žaidėjas E. Trukšnys nukreipė kamuolį į vartus. Dar po kelių akimirkų gan gausiai susirinkę žiūrovai išvydo tai ko Rokiškyje jau seniai neteko matyti. Juodupės žaidėjas D. Zdanovičius atliko smūgį kurio galėtų pavydėti net Džeimsas Rodrigesas. Kamuolys pagautas ore ir smūgiuotas maždaug iš 25 merų atstumo pataikė tiesiai į viršutinį vartų kampą. Tai be abejo turnyro puošmena ir gražiausias įvartis. Po pirmo kėlinio 2-0 ir Juodupė gali ramiai laukti varžybų pabaigos. Tačiau nereikėjo pamiršti Ledo komandos charakterio. Po sumaišties prie Juodupės vartų S. Baltrūnas sušvelnina rezultatą, tačiau netrukus Ledas lieka šešiese, nes pašalinams vienas jų žaidėjas. Atrodo viskas Juodupės rankose, tačiau Ledas sugeba rezultatą išlyginti ir atsilaikyti. Po teisėjo finalinio švilpuko rezultatas 2-2 lygiai toks pat, kaip ir po grupės varžybų. Ledas priverstas 6 žaidėjais žaisti du pratesimus po 10 min. Juodupė šturmuoja Ledo vartus, tačiau taip nieko ir nepasiekia. 3 vietos likimą spręs 9 metrų baudiniai, o tai jau tam tikra loterija. Kaip parodė įvykiai lemiamu tapo Giedriaus Lekandros nesėkmė nuo 9 m. žymos. Ledas laimi neįtikėtiną trilerį bendru rezultatu 6-4. Užuojauta "Juodupei" ir pagarba "Ledui".

 Finalas prasidėjo dar nepasibaigus varžyboms dėl 3 vietos, nes spaudė laikas. Varžybų baigtis iš esmės buvo nulemta per pirmas 15 min. Per jas Feniksas paleido tris bombas į Ernės vartus. Iki pirmo kėlinio pabaigos "Entuziastai" taip ir neatsigavo. Antrame kėlinyje Feniksas atsitraukė ir naudojo kontratakų taktiką. Nors "Entuziastai" daug puolė Feniksas daugiau turėjo realių progų padidinti rezultatą. Tik tiksint paskutinei varžybų minutei Mučio vartai buvo pramušti. Galutinis rezultatas 3-1 Fenikso naudai. Taigi kaip ir rajono krepšinio varžybų finale taip ir futbole Feniksas nugalėjo Entuziastus.

 Galutinė komandų rikiuotė:

1. RSK FENIKSAS

2. SK ENTUZIASTAI

3. LEDAS (Rokiškio ledo ritulio klubas)

4. JUODUPĖ

5. SENJORAI

6. FC TORNADO

 Rezultatyviausias turnyro žaidėjas: Alikas Samoilovas - 10 įvarčių RSK Feniksas

 Geriausias vartininkas: Raimondas Smalstys RSK Feniksas

 Geriausias turnyro žaidėjas: Modestas Kartenis - SK Entuziastai