Savaitgalio varžybų maratono apžvalga

2016 02 07

Baigėsi dar vienas futbolo kupinas savaitgalis. Šeštadienį ir sekmadienį varžybose dalyvavo visi pradedant vaikais ir baigiant senjorais. Tikrai įtempta diena buvo šeštadienis, nes vienu metu skirtinguose miestuose žaidė visos mūsų komandos.

 Pradėkim nuo senjorų, nes jie pirmieji stojo į kovą. Į III turą Kupiškyje rinkosi visos 9 komandos. Mes po ne kokio starto kovojam paguodos turnyre. Šį sykį į kovą stojo tik 6 mūsiškai. Kas dirbo, kas negalėjo. Stebuklų neplanavom iš esmės jie ir neįvyko. tam kam turėjom pralaimėti tam pralaimėjom, prieš ką privalėjom laimėti prieš tuos laimėjom. Kupiškui nusileista 1-6, FK 2003 1-4, pergalė prieš Molėtus 6-1.

 11 val. Biržuose prasidėjo jaunuolių futbolo turnyras R. Vaigino taurei laimėti. Į varžybas susirinko 6 komandos dvi šeimininkų biržiečių po vieną iš Kupiškio, Rokiškio, N.Akmenės ir Pakruojo. Mums į grupę pateko Kupiškis ir Biržų "Kaštonų" komandos. Kol kas nei prieš vienus, nei kitus pergalių neturime. Tiesa kol kas buvom žaidę tik lauke. Pirmose varžybose su kupiškėnais toliau sirgome šių metų liga - prasta pradžia. Sužaidus apie 5 min. atsilikome 0-4. varžovai nieko nerodė tik šaltakraujiškai baudė už klaidas gynyboje. Laimei pavyko susikaupti perimti iniciatyvą ir sušvelninti rezultatą iki 2-4. Daugiau jau nieko nepavyko nuveikti. Antrose varžybose su "Kaštonais" mums reikėjo pergalės.Pirmavome 3-2, 4-3 tačiau persvaros išlaikyti nepavyko likus žaisti apie minutę varžovai vis tik palaužė mūsų pasipriešinimą 5-4. Paguodos varžybose dėl 5 vietos su Biržų sporto mokykla pirmavom 2-0, tačiau per daug atsipalaidavome ir rezultatas tapo 3-2 varžovų naudai. Visa laimė Vaidui pavyko išlyginti rezultatą 3-3. Baudinių serijoje mus išgelbėjo Ernestas įmušęs baudinį ir Sidas apgynęs vartus. Neabejotinu mūsų lyderiu buvo Vaidas, rengęs individulaius šou aikštėje ir pelnęs pusę mūsų įvarčių. Jam neblogai talkino Modė ir Ernestas. Gerai vartus saugojo Sidas neabejotinai darantis pažangą. Varžybas stebėjęs PFA treneris irgi atkreipė dėmesį į Vaido fizinį pasirengimą ir techniką. Na bet nieko nuostabaus jis jau mūsų pagrindinės komandos startinės sudėties žaidėjas. Taigi kaip ko gero vienai iš jaunesnių turnyro komandų rezultatas visia neblogas.

 Šeštadienį žaidėm paskutines grupės varžybas Utenoje prieš Anykščius. Mums reikėjo bent taškelio, kad nelikti 7 vietoje ir "neužsirauti" ant Visagino arba FK 2003 ketvirtfinalyje. Deja nepavyko nusileidom 2-4. tačiau dovaną padarė Utenos DSC vaikų komanda nugalėjusi Auto logistics komandą. taigi likom šešti ir kevirtfinalyje teks kautis prieš Utenos vilkus.

 Sekmadinį žaidėm svarbiausias šių metų varžybas, nuo jų baigties priklausė ar kovojam toliau ar liekam už kovos dėl prizinių vietų borto. Nusiteikimo šį sykį netrūko, trūko vieno kito žaidėjo. Nuo pradžių užvirė atkakli kova. kėlinio viduryje po klaidos gynyboje atsilikom 0-1. mantas netrukus išlygino 1-1. Tačiau vėl nesiseka sugaudyti varžovų greitų atakų ir jau atsiliekam 1-3. Per minutės pertraukėlę Elvis pasakė;- reikia pasivyti iki pertraukos. Ką tarė tą ir padarė. Driokstelėjo tokią patranką, kad joks vartininkas jos nebūtų ištraukęs. Dar viena sėkminga mūsų ataka ir jau 3-3. Mantas galėjo išvesti mus į priekį, tačiau.......Po pertraukos viskas prasidėjo iš naujo pusė kėlinio vyko lygi kova, tačiau tada vėl dvi klaidos ir jau 3-5. Per minutės pertraukėlę sutarėm spausti varžvus. Jie atrodo pradėjo laukti varžybų pabaigos. Alikas gražiai griūna baudos aikštelėje Mantas tikslus nuo 6 m. 4-5. Prisirenkam baudų 10 metrų baudinį atmuša Mutis, dar viena mūsų ataka ir jau lygu 5-5. Per paskutines minutes galėjo laimėti ir vieni ir kiti. Mutis rodė stebuklus vartuose, varžovai nepataikė dar vieno 10 m. baudinio ir Mantas juos nubaudė tiksliu smūgiu likus žaisti apie 1 min. Tai dar buvo ne viskas. Varžovų spaudimo metu kamuolys atsimušė į mūsų virbstą, o Alikas jį numušė praktiškai nuo vartų linijos. Vargais negalais laimėjom ir keliaujam į pusfinalį. Taigi vilkai rodė dantis ir puolė šį sykį komanda sužaidė, kaip komanda ir nesidavė sukandžiojama.

 Utenos DSC vaikai pateikė kone didžiausią šio turnyro staigmeną nugalėdami Visaginą ketvirtfinalyje. Taigi kitą sekmadienį laukia dvikova prieš nenuspėjamą Utenos DSC komandą.