Pagaliau pergalė

2015 09 06

 Pirmo rato varžybose Panevėžyje Orfai nusileidome 1-3. Jie atvyko į Rokiškį būdami 2 vietoje. Su lyderiais paprastai žaidžiam geriau. Kaip bus šį sykį?

 Pagaliau surinkom beveik optimalią sudėtį turėjom net 4 žmones ant keitimo. Varžovų irgi atvyko pilnas busikas. Išvakarėse gerai nulijo taigi aikštė įgavo beveik optimalų pavidalą. Susirinko gal kokių 50 žiūrovų ir jie varžybomis turėjo nenusivilti. Mums pergalės reikėjo moraliniu požiūriu, kad kažkaip išlipti iš psichologinės duobės. Varžovai dar nepraranda vilties pakovoti dėl pirmos vietos.

 pirmas kėlinys praėjo lygioje dvikovoje, nei viena iš komandų neturėjo pranašumo. Ypatingai pavojingų momentų prie vartų nebuvo.

 Antras kėlinys prasidėjo nesėkmingai. Atrodytų nekaltai prarastas kamuolys aikštės viduryje privedė prie to, kad vėl gavom įvartį iš baudos aikštelės prieigų ten kur mūsų gynybos centras. Prieš varžybas akcentavome, kad praleidę įvartį nepasimestume ir toliau žaistume savo žaidimą. Varžovai truputėlį nusiramino. Mums pradėjo sektis greiti išpuoliai. Po skerso perdavimo iš dešinio krašto Algis galva pramuša varžovų vartininko rankas ir rezultats lygus 1-1. Dar po kelių akimirkų Algio ir Giedriaus greita ataka baigiasi dar vienu tiksliu smūgiu. Varžovų vartininkas vėl nesublizgėjo. Bėje Algis žaidė su salės avalyne, tačiau sėkmingai. Galėjom prasileist, bet sėkmingai sužaidė gedvė išnešdamas kamuolį iš tuščių vartų. kitą sykį pasisekė Mučiui jis nors ir paslydęs atrėmė pavojingą varžovų smūgį. Likus žaisti apie 15 min. varžovai neleistinai sustabdė Giedriaus reidą link vartų. Visus baudinius mušė iki šio momento Gedvė, bet nesėkmingai. Šį sykį prie kamuolio stojo Lukas.Jo smūgis virš sienelės preciziškai tikslus ir rezultatas 3-1. Ramiai sužaisti varžybų pabaigos nepasisekė. Kol gynėjai mąstė apie nuošalę varžovai ramiai pelnė įvartį. laimei tai buvo viskas. Taigi sunki pergalė atsiliekant 3-2.

 Iki pilnos laimės pritrūko Lietuvos pergalės prieš estus.