Kai nesiseka tai nesiseka

2015 08 23

 Prasidėjo antras "Aukštaitijos" pirmenybių ratas. Pirmą užbaigėm nei šiaip, nei taip. Negana to per vasarą iš mūsų komandos buvo atimti dar trys taškai. Kadangi istorija absurdiška tai nesinorėjo niekam nervų gadinti vasaros metu. Šiandien jau galima apie ją papasakoti plačiau.

 Atsitiko taip, kad praktiškai visos Panevėžio komandos nesilaikė susitarimų, "Aukštaitijos" pirmenybių nuostatų ir FIS sistemos reikalavimų. Komandų atstovų susirinkimas sprendė ką daryti ar anuliuoti visus pirmo rato rezultatus, ar panaikinti I rato komadų protestus. Primenu, kad mūsų protestas buvo dėl to, kad už Pasvalį žaidė ankstesnėse rungtynėse raudoną kortelę gavęs žaidėjas. Susirinkimas nubalsavo, kad panaikinami visi protestai, o I rato rezultatai paliekami kokie buvę. Taigi Pasvaliui sugrąžinami 3 taškai. Turbūt precedento pasaulyje neturintis įvykis, kad pašalintas ir negalintis žaisti žaidėjas ne tik žaidžia, bet dar ir įmuša kelis įvarčius. Taigi dėl kitų komandų nesąžiningumo nukenčiame mes, tačiau šioje istorijoje taškas dar nepadėtas.

 Dabar apie vakarykštes varžybas. Vėl teko dirbti už PAFF šiuo atvėju ieškoti varžybų teisėjų varžyboms vykstančioms Panevėžyje. Į varžybas surinkom tik 12 žmonių varžovai turėjo ne ką daugiau. Saulėta ir karšta diena, kieta seniai vandenio nemačiusi aikštė tokia varžybų preliudija. Per pirmą kėlinį daugiau gynėmės negu atakavome. Kamuolio palaikyti nesisekė, perdavimai buvo netikslūs ir ne savalaikiai. Varžovai turėjo šiokią tokią iniciatyvą, bet kažko super pavojingo nekūrė. Tačiau likus žaisti kelias minutes praleidom ataką kairiuoju kraštu. Mūsiškai gynėjai galvojo, kad nuošalė ir net negrįžo prie savo vartų. Taigi išėjimas du prieš vieną atnėšė pirmą įvartį į mūsų vartus. Klausimas ar buvo nuošalė ar ne taip ir liks retoriuniu. Esmė ta, kad šoninis teisėjas buvo užėmęs netinkamą poziciją.

 Per pertrauką šį bei tą pakeitėme. Giedrius iš puolimo perėjo žaisti į saugus. Buvo aišku, kad meistriškumu vargu ar ką pasieksime reikėjo kovoti ir dar sykį kovoti. Kėlinys prasidėjo mūsų atakomis. Vienos iš jų metu Marius išbėginėjo vienas prieš vieną su vartininkų, tačiau varžovų žaidėjas krito po kojomis ir ranka numušė kamuolį. Kalombos švilpukas tylėjo. Gal jis paskaitė, kad tai įvyko netyčia. Dar po kelių akimirkų kamuolys vėl pataiko į ranką baudos aikštelėje. šį sykį skiriamas 11 m. baudinys. Gedvė tikslus 1-1. Mūsų šturmas tęsiasi du sykius pavojingai smūgiuoja Alikas. Pirmą sykį kamuolys atsimuša į skersinį, antrą sykį gerai sužaidžia jų vartininkas. Ir kai atrodė, kad įvartis jau čia pat prasileidžiam patys. Tai demoralizuoja komandą visiškai. Joks varžovų vartų šturmas nesigauna, o vienos atakos metu galim prasileisti dar sykį.

 Reziumė. Vėl pralaimėjom "ant charakterio". Plėšėsi vienas Giedrius visi kiti daugiau stebėjo. Negali sakyti, kad nesistengė, bet tų pastangų buvo ryškiai per mažai. Varžybos dar sykį parodė kiek svarbus Gedvės buvimas aikštėje su juo žaidžiam daug užtikrinčiau. Trūko žaidėjų ir ant pakeitimo. Kai kuriuos žmones darosi sunku suprasti.