Lygiosios kurios džiaugsmo nesuteikė

2015 06 21

 Beveik prieš metus Rokiškyje įvyko dvikova tarp tų pačių komandų kurios susitiko vakar. Prieš metus vykusi dvikova pasibaigė mūsų pergale, kai Mutis ištraukė 11 m. baudinį. Tuo metu žaidė pirmenybėse pirmaujančios komandos. Dabar tiek Anykščiai, tiek Rokiškis pergyvena ne pačius geriausius laikus. Taškai abiems komandoms reikalingi, kaip oras. 

 Įvaržybas surinkom beveik idealią sudėtį šiai dienai. Nebuvo tik Ryčio. Varžybas aktyviau pradėjome mes. Varžovai bandė mus klampinti tankioje gynyboje. pirmo kėlinio viduryje į varžovų vartus krito pirmas įvartis. Jį gavęs perdavimą iš krašto pelnė Lukas šias varžybas pradėjęs, kaip puolėjas. Varžovai bandė apeliuoti dėl nuošalės, tačiau veltui. Kėliniui artėjant į pabaigą įvaržovų vartus krito antras įvartis. Šį sykį pasižymėjo Algis. Jam pavyko gražiai suklaidinti vidurio gynėjus ir kaire koja paguldyti kamuolį į patį vartų kampą. 2-0 tikrai solidus pranašumas. Pirmieji pavojaus signalai nuskambėjo kėlinio pabaigoje, kada per plauką neprisižaidėm. Tolimą varžovų smūgį vargais negalais neutralizavo Mutis.

 Per pertraukėlę buvo svarbiausia nenusiraminti ir toliau žaisti savo žaidimą. Viskas buvo gan ramu pirmas 20 min. Po to sekė klaida, kurią matyt turėtų prisiimti mūsų vartų sargas ir važovams intriga atgijo. Pradėjom klysti lygioje vietoje. kai reikėjo kamuolį palaikyti darėm perdavimą, kai reikėjo pasuoti, kažkodėl kamuolį varėmės iki to momento kol jį prarasdavome. Esant tokiai situacijai nelaimės ilgai laukti nereikėjo. Po eilinės klaidos aikštės viduryje atsivežėm dar vieną įvartį. Liko 10 min. ir dabar jau lygiosios tapo geru rezultatu, nes varžovai dar turėjo vieną superinę progą. 

 Pirmavimas rezultatu 2-0 gan nedėkingas dalykas. Lyg ir psichologiškai jauti pranašumą, nusiramini. Tuo tarpu varžovas jaučia, kad reikia eiti va bank koks skirtumas kiek pralaimėti 2-0 ar 3-0. Viena klaidelė ir intriga atgyja. taip atsitiko vakarykštėse varžybose. Su Atomu irgi pirmavome 2-0, bet nelaimėjome, vakar istorija kažkuom pasikartojo. Taigi džiaugtis lygiosiiomis ko gero labiau galėjo svečių komanda negu mes.