Greitošauda

2015 05 17

 Šeštadienio varžybų Kupiškyje rezultatas 3-1 mūsų naudai. Atrodo viskas paprasta ir gražu. Gražu tik statistikoje realybėje buvo daug sudėtingiau.

 Į varžybas surinkom praktiškai idealią sudėtį. Jeigu taip visą laiką rinktumės būtų nuostabu. Varžovai panikavo, kad neturės visų geriausių taip ir buvo. Tačiau žinodami praėjusių varžybų patirtį nusiteikėme rimtai kovai nežiūrint kokia Kupiškio sudėtis. Čia mums lengva nebūna niekada. Šį sykį buvo Giedrius taigi jo vakancinė vieta aikštėje ant suolo paliko Mantą. Mūsų komanda išėjo geriau nusiteikusi ir varžovų gynybą užgriuvo atakų lavina. Jie tam buvo aiškiai nepasiruošę. Sužaidus 15 min. rezultatas jau 3-0 mūsų naudai, nejaugi turėsim Kupiškyje lengvas rungtynes? Du sykius pasižymėjo Lukas ir vieną Rytis berods atidaręs įvarčių sąskaitą už Tėviškės komandą. Varžovai raginami trenerių atsitokėjo ir pradėjo mus labiau persekioti ir spausti. Kėlinio viduryje praleidom ataką per vidurį ir Raimis sausą rezultatą padarė šlapiu. Likus žaisti 5 min. situacija dar labiau komplikavosi, nes Liudas iš pradžių pamatė geltoną, o po to ir raudoną spalvą prieš savo akis. 20 proc. kaltės prisiimė Giedrius atidavęs ne visai tikslų pasą, Liudas iš inercijos pargriovė varžovą viduryje aikštės. 

 Antrame kėlinyje šiek tiek pergrupavome jėgas. Tapo aišku, kad lengvo pasivaikščiojimo nebus, kad reikia laikyti rezultatą. Žaisadmi mažumoje Kupiškiui neleidom beveik nieko sukurti. Patys tuo tarpu atakavome gan daug, bet vis ko pritrūkdavo tai stiprumo, tai tikslumo. Likus žaisti apie 10 min. situacija galėjo visai komplikuotis, nes į mūsų vartus buvo skirtas 11 m. baudinys. Po varžybų teisėjas pasakė buvo garsas. Garsas buvo, bet tai varžovo smūgio į Mindės koją po to kai šis išmušė kamuolį. Laimei tas pats Raimis smūgiavo taip prastai, kad tarsi nenorėdamas įmušti. Kamuolys tapo lengvu Mučio grobiu. 

P.S. visumoje turėjom neblogas varžybas. Kitą savaitgalį naujas mūšis.